10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Ovidiu Flori, naşul cuplului Manda-Vasilescu, şi-a pierdut azi mandatul de primar la Işalniţa

Dolj: Ovidiu Flori, naşul cuplului Manda-Vasilescu, şi-a pierdut azi mandatul de primar la Işalniţa

Prefectul de Dolj, Narcis Purcărescu, a semnat în urmă cu câteva minute ordinul de încetare a mandatului pentru primarul comunei Işalniţa, Ovidiu Flori. Flori a fost declarat incompatibil de către ANI pentru că a deţinut simultan funcţiile de viceprimar (2008-2012), respectiv primar (2012-2016) şi de administrator al Servicii Publice Işalniţa SRL. Acesta a contestat raportul de evaluare şi s-a judecat cu ANI, dar a pierdut definitiv procesul, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Secretarul localităţii Işalniţa a întocmit recent referatul pentru încetarea mandatului, iar prefectul a semnat ordinul prin care Flori îşi pierde funcţia, cu aproape şase luni înainte de alegerile locale. “Nu ştiu ce voi face momentan, aştept să primesc ordinul prefectului. Există posibilitatea de a-l ataca în contencios”, a precizat Ovidiu Flori.

Şi viceprimarul din Galicea Mare şi-a pierdut mandatul azi

Primarul Flori a ţinut să dezmintă zvonurile din ultima vreme conform cărora va merge city manager al Craiovei sau administrator la Compania de Apă Oltenia (CAO), spunând că “nu a fost nici o discuţie în acest sens”. Ovidiu Flori este naşul de cununie al cuplului Olguţa Vasilescu – Claudiu Manda, şefii PSD în Dolj.

Tot astăzi, prefectul a semnat oridinul de încetare a mandatului şi pentru Magdalena Predoaica, viceprimarul comunei Galicea Mare, care a fost găsită ioncompatibilă de ANI pentru că a avut simultan şi calitatea de comerciant PFA în perioada 2012-2013. În urmă cu două luni, prefectul de Dolj a semnat ordinul de încetare a mandatului şi pentru primarul comunei Drăgoteşti, Dumitru Dincă, pentru că în perioada 2012-2013 acesta a deţinut simultan funcţiile de primar şi de membru în Consiliul de Administraţie al unei şcoli din localitatre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS