Acasă Actualitate Dolj: Ovidiu Flori, naşul cuplului Manda-Vasilescu, şi-a pierdut azi mandatul de primar...

Dolj: Ovidiu Flori, naşul cuplului Manda-Vasilescu, şi-a pierdut azi mandatul de primar la Işalniţa

-

Prefectul de Dolj, Narcis Purcărescu, a semnat în urmă cu câteva minute ordinul de încetare a mandatului pentru primarul comunei Işalniţa, Ovidiu Flori. Flori a fost declarat incompatibil de către ANI pentru că a deţinut simultan funcţiile de viceprimar (2008-2012), respectiv primar (2012-2016) şi de administrator al Servicii Publice Işalniţa SRL. Acesta a contestat raportul de evaluare şi s-a judecat cu ANI, dar a pierdut definitiv procesul, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Secretarul localităţii Işalniţa a întocmit recent referatul pentru încetarea mandatului, iar prefectul a semnat ordinul prin care Flori îşi pierde funcţia, cu aproape şase luni înainte de alegerile locale. “Nu ştiu ce voi face momentan, aştept să primesc ordinul prefectului. Există posibilitatea de a-l ataca în contencios”, a precizat Ovidiu Flori.

Şi viceprimarul din Galicea Mare şi-a pierdut mandatul azi

Primarul Flori a ţinut să dezmintă zvonurile din ultima vreme conform cărora va merge city manager al Craiovei sau administrator la Compania de Apă Oltenia (CAO), spunând că “nu a fost nici o discuţie în acest sens”. Ovidiu Flori este naşul de cununie al cuplului Olguţa Vasilescu – Claudiu Manda, şefii PSD în Dolj.

Tot astăzi, prefectul a semnat oridinul de încetare a mandatului şi pentru Magdalena Predoaica, viceprimarul comunei Galicea Mare, care a fost găsită ioncompatibilă de ANI pentru că a avut simultan şi calitatea de comerciant PFA în perioada 2012-2013. În urmă cu două luni, prefectul de Dolj a semnat ordinul de încetare a mandatului şi pentru primarul comunei Drăgoteşti, Dumitru Dincă, pentru că în perioada 2012-2013 acesta a deţinut simultan funcţiile de primar şi de membru în Consiliul de Administraţie al unei şcoli din localitatre.

ȘTIRI VIDEO GdS

Anunț lansare proiect „Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe pentru angajații din România”

Proiectul „Imbunătăţirea nivelului de cunoştinte pentru angajaţii din România” cod MySMIS 128288 se adresează companiilor şi angajaţilor lor din judetele Dolj, Olt si Mehedinti, pe care îi va avea în centrul atenţiei în perioada 1 Nov. 2019 – 30 Apr. 2021.