13.3 C
Craiova
joi, 23 septembrie, 2021
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria Craiova va prezenta soluţiile în cazul Odobleja săptămâna viitoare

Primăria Craiova va prezenta soluţiile în cazul Odobleja săptămâna viitoare

Primarul Mihail Genoiu a convocat vineri, 30 august, o întâlnire la care au participat Inspectorul Școlar General al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Dolj, prof. Monica Sună, reprezentanți ai Colegiului Ștefan Odobleja și directori din Primăria Municipiului Craiova (PMC) cu atribuții în domeniu, având ca scop asigurarea celor mai bune condiții oferite elevilor cu ocazia deschiderii noului an școlar.

Mai multe clase de informatică-intensiv

Subiectele discutate, în principal, au privit măsurile ce trebuie întreprinse astfel încât Colegiul Ștefan Odobleja să redevină una dintre primele instituții de învățământ din municipiu, în condițiile în care baza materială disponibilă este una de exceptie, iar necesarul de specialiști în domeniul informaticii pe piața muncii este în continuă creștere. Atât profesorii cât și Inspectorul Școlar General au convenit să pună în aplicare un plan pentru a crește numărul claselor de informatică-intensiv, având ca obiectiv clar îmbunătățirea tuturor condițiilor oferite de Colegiul Ștefan Odobleja, dar și creșterea prestigiului său, cel puțin la nivelul de odinioară, în conformitate cu baza materială de care dispune.

S-a luat în calcul şi o eventuală separare a celor două instituții de învățământ

Participanții la întâlnirea convocată de Primarul Mihail Genoiu au luat în discuție și o eventuală separare a celor două instituții de învățământ, în contextul creșterii numărului de clase și de elevi de la Colegiul Ștefan Odobleja. Cu această ocazie, au fost prezentate mai multe propuneri, motiv pentru care s-a stabilit constituirea unei comisii formată din reprezentanți ai direcțiilor din PMC și ai ISJ Dolj, care să analizeze propunerile formulate până în data de 6 septembrie 2019 și să identifice soluții pe care să le prezinte conducerii Primăriei Craiova în săptămâna imediat următoare. Menționăm că propunerile prezentate sunt de perspectivă, ce vizează anii școlari următori, și care ar putea asigura un confort suplimentar Colegiului Odobleja.

Concluziile comisiei constituite vor fi prezentate Primarului Mihail Genoiu, urmând ca acestea să fie analizate săptămâna viitoare, când va fi convocată o nouă întâlnire, în aceeași formulă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

26 de localități din Ilfov sunt în scenariul roșu

26 de localități, din cele 40, din Ilfov au...

ȘTIRI GdS