12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSchimb de virilităţi la conferinţa PSD Dolj. „Sex simbolul“ Teodorovici şi „chiparosul“ Manda

Schimb de virilităţi la conferinţa PSD Dolj. „Sex simbolul“ Teodorovici şi „chiparosul“ Manda

Schimb halucinant de amabilităţi între ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi eurodeputatul PSD, Claudiu Manda, ieri, la Craiova cu ocazia conferinţei judeţene la care au participat sute de pesedişti în frunte cu premierul Viorica Dăncilă. Cei doi s-au felicitat unul pe altul pentru cât de frumoşi şi sexy sunt. „Salut prezenţa printre noi a celui mai frumos PSD-ist, sex – simbolul partidului, domnul Eugen Teodorovici”, a spus Manda. Mai puţin inspirat, Teodorovici i-a răspuns: „Şi Claudiu este cel mai….chiparos, să spunem….din Parlamentul European.“

Sute de membri PSD din Dolj s-au îmbrăcat ieri în alb pentru a o aştepta pe premierul Viorica Dăncilă la Centru Multifuncţional din Craiova, unde a avut loc conferinţa judeţeană de alegere a preşedintelui PSD Dolj. În stilu-i caracteristic, Dăncilă a fost pata de culoare a evenimentului pentru că s-a îmbrăcat de la cercei până la pantofi în verde smarald.
Evenimentul a fost programat la ora 15:30, dar a început pe la ora 16:00. Pe cele doua doamne le-au întâmpinat membrii PSD cu buchete de trandafiri albi. Un localnic a ţinut morţiş să se bage în faţă strigând cu toată admiraţia „eu sunt susţinător PSD! Daţi-mi voie să îi ofer doamnei Dăncilă un buchet de flori. O floare din partea craiovenilor pentru o altă floare”. După ce a făcut acest gest, simpatizantul s-a întors către prietenul său care nu avea curaj să îi ofere buchetul şi i-a spus: „Ai văzut că n-a durut?” Mergând spre sala unde avea loc evenimentul, auzind strigătele localnicului, Viorica s-a întors cu o privire crispată, şi, zâmbind totuşi, a spus „Vai, vă mulţumesc din suflet!”

Sex-simbolul şi chiparosul

Conferinţa începe cu imnul României cântat de doua adolescente şi, bineînţeles, toată mulţimea se ridică în picioare. Unii cu mâna dreaptă pe inimă, alţii nu. Oficialii zâmbesc puţin crispat. După un rând de aplauze furtunoase ale publicului, ochii se îndreaptă către Claudiu Manda care ia cuvantul. Acesta mulţumeşte tuturor membrilor PSD pentru participare, în special premierului Viorica Dăncilă şi ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici. Acestuia din urmă, Manda îi face un compliment ca de la bărbat la bărbat: „Doresc să salut prezenţa printre noi a celui mai frumos PSD-ist, sex – smbolul partidului, domnul Eugen Teodorovici”. Dar Claudiu Manda nu se opreşte aici şi, pe un ton foarte serios şi sobru, îşi mulţumeşte şi lui însuşi „Mulţumesc şi domnului Claudiu Manda”, spune Manda. Încep discursurile participanţilor. Publicul aplaudă cu putere după fiecare discurs.
Îi vine şi rândul ministrului Finanţelor. Este virulent, vorbeşte repede, îşi asumă rolul de sex-simbol. „Administraţia trebuie schimbată. Nu poţi să vezi lipsă de respect a unui funcţionar de la ghişeu care se poartă necuviincios cu oamenii. Asta trebuie schimbat. Aroganţa este prezentă la cel nivel. Şi, din păcate, mulţi dintre ei sunt cei care postează pe Facebook împotriva noastră. Sunt cei de la USR, sunt cei de la PNL, pe care tot noi, din păcate, îi ţinem în funcţii…asta altă obligaţie să fie pentru noi, desigur conform legii, dar lucrurile trebuie schimbate şi în acest sens“ spune el ameninţător. Apoi îi întorce favorul favorul lui Claudiu Manda legat de aspectul fizic. „Şi Claudiu este cel mai….chiparos să spunem….din Parlamentul European. Este o pierdere pentru România pentru că s-a dus în Parlamentul European“, spune el.

Slogan inspirat de Trump: „Let’s make PSD great again“

Peste tot sunt bannere cu PSD de genul „Puternici pentru România”, „Conferinţa organizaţiei judeţene Dolj a PSD”, dar cel mai neobişnuit afiş este cel cu „Let’s make PSD great again. După multe multe cuvinte rostite, publicul începe să se foiască şi să se plictisească . Unii beau apă din 10 în 10 minute, alţii mai vorbesc între ei gesticulând foarte mult nepăsându-le de ce se petrece pe scenă. Vine şi rândul Vioricăi Dăncilă să-şi ţină speach-ul şi toată lumea pare să redevină atentă. Undeva în spate, pe scenă, o studentă din Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Litere, se uită la premier cu o mână sub bărbie foarte absorbită de discursul acesteia, ascultând cu atenţie. Mulţimea o aplaudă la fiecare câteva fraze. Discursul se termină cu imnul echipei de fotbal:” Oltenia eterna Terra Nova”. Apoi încep strângerile oficiale de mână şi nelipsitele poze.

Teo, manşete brodate cu numele lui pe mâneci

Conferinţa de presă începe cu întârziere pentru că oficialii rămăseseră la o sesiune de fotografii şi nişte discuţii într-o cameră de lângă sala de conferinţe. Începe conferinţa unde premierul Dăncilă pare puţin confuz la unele întrebări, dar se întoarce constant către Olguţa Vasilescu pentru susţinere morală. Viorica face câteva gafe gafe pe care nu le mai ia nimeni în seamă: în loc de Dolj, Gorj, dar de data aceasta şi-a dat seama rapid de gafă şi s-a corectat destul de rapid, în loc de „surpriză“ a spus „supriză“ şi câteva fraze în care a spus „care” în loc de „pe care”.În tot acest timp, Eugen Teodorovici trage fălos de mânecile cămăşii pentru a se vedea iniţialele numelui său „E.T” brodate pe manşetă şi pare absorbit de o conversaţie pe telefon. Conferinţa se termină. Chiparosul Claudiu Manda, împreună cu Olguţa Vasilescu îi conduc pe premier şi pe sex-simbolul Teodorovici la maşini.

Raluca Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS