21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO tânără de 16 ani, ameninţată cu moartea în propria casă - Poliţia Dioşti o ia peste picior

O tânără de 16 ani, ameninţată cu moartea în propria casă – Poliţia Dioşti o ia peste picior

Conducerea Poliţiei Judeţene Dolj a trimis o echipă de control la postul de poliţie din Dioşti după ce o tânără de 16 ani din comună a reclamat că un bărbat de 22 de ani a intrat peste ea în casă şi a ameninţat că o omoară.

Poliţia s-a pus în mişcare după ce povestea fetei a apărut în presă. „Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public, cu privire la cele sesizate de o tânără de 16 ani, din Dioşti, în prezent, la nivelul Postului de Poliţie Dioşti se află în lucru un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi ameninţare. Plângerea a fost depusă împotriva unui tânăr de 22 de ani, din aceeaşi localitate, care la data de 4 iulie a.c. ar fi pătruns în locuinţa celei în cauză şi ar fi ameninţat-o cu acte de violenţă“, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Dolj.

Ameninţată, dar trimisă la plimbare de poliţişti

Controlul vizează şi comportamentul poliţiştilor din Dioşti care nu s-ar fi implicat în soluţionarea dosarului.

„Având în vedere faptul că au fost semnalate şi alte aspecte referitoare la conduita poliţiştilor care au intervenit la eveniment, în cauză, conducerea inspectoratului a dispus deplasarea la Postul de Poliţie Dioşti a şefului de secţie şi a unei echipe de control, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, care va verifica toate aspectele sesizate. Urmează ca, în funcţie de rezultatul verificărilor, să fie dispuse măsurile legale. De asemenea, precizăm faptul că, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, au fost realizate în mod constant instruiri cu privire la modul de intervenţie la evenimente. Comportamente precum cele prezentate nu sunt tolerate la nivelul instituţiei noastre, urmând a fi dispuse măsuri drastice, în situaţia în care acestea se adeveresc“, se mai arată în comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS