Acasă Local Dolj Testările Sistemului RO-ALERT, amânate

Testările Sistemului RO-ALERT, amânate

-

Testările Sistemului RO-ALERT, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 16 – 26 iulie, în intervalul orar 09.00- 12.00, la nivelul județului DOLJ, au fost amânate. „Din motive obiective, testările SistemuluiRO-ALERT au fost replanificate şi vor începe în perioada 17-31 iulie, în intervalul orar 09.00-12.00“, au anunţat reprezentanţii ISU Dolj.

Ce este acest sistem?


Sistemul RO-ALERT permite difuzarea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă. În urma acestora, oamenii trebuie să adopte comportamentului necesar autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră.
Operatorul Sistemului are la dispoziție o hartă digitală pe care poate selecta/desena zona în care trebuie difuzat mesajul de avertizare. Celulele rețelelor de comunicații mobile ale furnizorilor de servicii de comunicații mobile din zonele selectate vor difuza mesajul de avertizare tuturor telefoanelor mobile compatibile și configurate corespunzător care se afla in acele zone.

Când se transmit mesaje RO-ALERT?


Mesajele sunt difuzate doar în situatii majore de urgenţă, în zonele afectate. Sistemul este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol. Este vorba despre fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Ce tipuri de telefoane recepționează mesajele?


Mesajele RO-ALERT pot fi recepționate pe întreg teritoriul României acolo unde există semnal GSM 2G/3G/4G. Nu contează dacă aveți servicii de tip abonament sau prepay și nu se percep costuri sau taxe pentru recepționarea mesajelor. În situația în care telefonul nu este pornit sau nu are semnal, nu pot fi primite alerte. Nu este nevoie sa aveți telefoane de tip smartphone pentru a recepționa mesajele de tip RO-ALERT.
Informații referitoare la compatibilitatea telefoanelor mobile cu sistemul sunt disponibile in secțiunea Configurare telefon, de pe portalul www.ro-alert. ro
vor incepe in perioada 17-31.07.2019, in intervalul orar 09.00-12.00.

ȘTIRI VIDEO GdS