19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTestări ale Sistemului RO-ALERT la nivelul judeţului Dolj

Testări ale Sistemului RO-ALERT la nivelul judeţului Dolj

O nouă rundă de testări ale Sistemului RO-ALERT . Aceasta va avea loc, în perioada 16 – 26 iulie, în intervalul orar 09.00- 12.00, în judeţul Dolj.

Scopul acestei activităţi este de a verifica functionarea sistemului, prin transmiterea unor mesaje de test către telefoanele mobile. Telefoanele configurate pentru receptia mesajelor RO-ALERT vor recepționa mesajul „TEST“. Însă, acestea trebuie să se afle în aria de acoperire din zonele selectate pentru testare.

Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Modurile de afișare și sunetele de avertizare sunt diferite în funcție de modelele telefoanelor mobile.

Cum se pot primi mesajele

Pentru a primi mesajele transmise de IGSU si structurile sale teritoriale, cetăţenii trebuie să se asigure că pe terminalele mobile sunt realizate setările corespunzătoare. Informațiile privind configurarea telefoanelor se găsesc pe www.ro-alert.ro și pe site-urile operatorilor publici de rețele de comunicații mobile.
Din momentul operaționalizării Sistemului RO-ALERT și până în prezent, au fost transmise peste 400 de mesaje de avertizare a populației, în situații reale.

Este vorba despre fenomene meteorologice periculoase prognozate, inundații sau viituri, degajări mari de fum în urma incendiilor sau prezența unor animale sălbatice periculoase în zone locuite. Toate aceste situații au impus avertizarea cetățenilor din zonele vizate, în timp real, prin Sistemul RO-ALERT. Populația va fi informată de existența pericolului imediat și se vor putea adopta măsurilor de autoprotecție.

Ce este Sistemul RO-ALERT?

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă. Acestea au rolul de a-i atenţiona pe oameni să adopte comportamentul necesar autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră. Operatorul Sistemului RO-ALERT are la dispoziție o hartă digitală pe care poate selecta/desena zona în care trebuie difuzat mesajul de avertizare. Celulele rețelelor de comunicații mobile ale furnizorilor de servicii de comunicații mobile din zonele selectate vor difuza mesajul de avertizare tuturor telefoanelor mobile compatibile și configurate corespunzător care se afla in acele zone.

Autor: Valentina Grădinaru


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS