10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria Craiova mai vrea o dată: Am pierdut culturalul, încercăm la tineret

Primăria Craiova mai vrea o dată: Am pierdut culturalul, încercăm la tineret

Primăria Municipiului Craiova a lansat, ieri, în Parcul Nicolae Romanescu, candidatura oraşului la titlul de capitală a tineretului. Proiectul este susţinut şi de 37 de ONG-uri.

„Am venit în natură, în acest minunat parc Romanescu, să dăm startul unei competiţii la care ne-am angajat împreună cu toţi cei care sunt aici şi mulţi alţi tineri din Craiova. Noi suntem siguri că o vom câştiga, pentru că aşa suntem noi oltenii, unde ne ducem trebuie să şi câştigăm. Este un moment deosebit pentru autorităţi. Niciodată nu au fost reunite atât de multe entităţi la un loc pentru o astfel de cauză nobilă. Vrem să ridicăm oraşul Craiova din toate punctele de vedere şi pentru a transmite tuturor din ţară ce este de fapt Craiova la ora aceasta“, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Consiliu local al tinerilor

Edilul Craiovei a explicat cum se va desfăşura acest proiect şi cine va lucra la el.

„Acest proiect este foarte important pentru Craiova. Toate ONG-urile au acelaşi scop: să câştige capitala tineretului Craiova pentru perioada 2020-2021. Toţi am depus eforturi pentru această candidatură. Astăzi a fost prima etapă, cea de lansare. Se va constitui un comitet consultativ care deja este aproape de finalizare. Vor lucra în primărie tineri şi toate acestea vor funcţiona ca un consiliu local al tinerilor. Craiova are în plus un centru universitar foarte puternic, are cei 78 de mii de tineri înscrişi în ONG-uri, şi bineînţeles, are acel suflu de oltean care ţine neapărat să fie învingător în orice competiţie”, a completat primarul.

Întrebat de ce nu a reuşit Craiova să câştige titlul de capitală cultural europeană şi dacă are emoţii pentru acest titlu, primarul a declarat: „Acolo a fost altceva. A fost efectiv un proiect complex care însemna foarte multă informare, însemna şi buget foarte mare. Acesta este un proiect emoţional. La chestiile acestea, noi, oltenii, suntem cei mai buni“.

În cadrul lansării candidaturii „Craiova capitala tineretului din România 2020-2021“ a avut loc şi un moment artistic susţinut de trupa de dans Freaks.

Autori: Raluca Nedelea şi Aurelian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS