10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAu început lucrările la stadionul de atletism din Craiova

Au început lucrările la stadionul de atletism din Craiova

Lucrările la stadionul de atletism au fost reluate astăzi. Va fi contruită arena de 5.000 de locuri, promisă încă din 2014. Aceasta se află în vecinătatea Stadionului „Ion Oblemenco“. Noul constructor, Recon SA, a anunțat ca va face tot posibilul ca stadionul sa fie gata pe 1 mai 2020. Costul de realizare a arenei de categoria III IAAF, omologata pentru competițiile internaționale, se ridică la 45 milioane de lei.

Recon SA a executat lucrări importante în Bănie. Este vorba de Centrul Multifuncţional, Centrul Istoric, Muzeul Olteniei sau cantonamentul din Lunca Jiului.

GdS scria într-un articol recent că licitaţia pentru continuarea lucrărilor la stadionul de atletism, a demarat în ianuarie. Aceasta fusese începută în 2015 şi abandonată în 2016. Asta după ce a fost refăcut proiectul tehnic pentru ca stadionul să devină unul de categoria II IAAF (omologat de Federația Internațională de Atletism pentru competiții internaționale).

Cine a mai participat la licitaţie

Valoarea estimată a lucrărilor a fost de 40.897.869,79 lei fără TVA (nouă milioane de euro). Recon SA a participat la licitaţie cu trei subcontractanţi. Este vorba despre SC Msport Pro SRL, din Răchita de Sus (Dolj) – cu 10,57% din lucrări, SC Domarcons SRL din Craiova – 6,8% şi SC Ischia SRL din Galaţi – 10,67%.

În cursa pentru obţinerea acestui contract s-au mai aflat CONA-A SRL din Sibiu, societatea care a construit stadionul „Ion Oblemenco“, asocierea Construcţii SA – Telekom Romania Mobile Communications SA – Concordia Con. Strade SRL şi asocierea formată din SC Construcţii Erbaşu SA, firma care se ocupă în prezent de modernizarea străzilor din Craiova, şi SC Grup Primacons SRL, din Slatina.

Legat de SC Recon SA, ar mai fi de precizat că firma a mai construit, în Craiova, şi Spitalul „Filantropia“. Lucrările au fost făcute pe scheletul abandonat în curtea Spitalului de Boli Infecţioase. De asemenea, a construit şi Centrul Turistic pentru Agrement şi Sport al Consiliului Judeţean Dolj. Aici a lucrat în asociere chiar cu Msport Pro SRL. Cu această firma din localitatea doljeană Răchita de Sus, s-a prezentat şi la această licitaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS