12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljEXCLUSIV. Recon SA va construi stadionul de atletism din Craiova

EXCLUSIV. Recon SA va construi stadionul de atletism din Craiova

Firma din Craiova va semna, astăzi, contractul cu primăria privind continuarea lucrărilor la stadionul de atletism, investiţie de circa nouă milioane de euro.

Bătălia“ pe milioanele de euro de la stadionul de atletism, prezentată de GdS în ediţia de ieri, a fost câştigată de o firmă din Craiova. Surse din cadrul primăriei au dezvăluit, pentru GdS, că SC Recon SA va construi stadionul de atletism şi că semnarea contractului va avea loc astăzi.

Recon SA, societate care a executat lucrări importante în Bănie, cum ar fi Centrul Multifuncţional, Centrul Istoric, Muzeul Olteniei sau cantonamentul din Lunca Jiului, va avea astfel ocazia să-şi pună „semnătura“ şi pe primul stadion de atletism din regiune.

Directorul societăţii, Marian Petcu, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informaţia, susţinând că „ar trebui să aşteptăm până mâine (astăzi – n.r.) să vedem ce se întâmplă“.

„Nu pot să spun prea multe acum, să vedem ce va fi mâine (astăzi – n.r.). Eu ştiu că noi ne-am calificat, dar să nu mai fie vreo contestaţie. O să vedem mâine cine va semna contractul. Sper să fim noi“, a spus Marian Petcu.

Acesta a adăugat apoi că, pentru Recon, „ar fi o onoare şi o mândrie să construiască un stadion de atletism în Craiova, obiectiv care ar deveni un simbol al oraşului“.

Recon va construi stadionul de atletism. Cu cine s-a luptat la licitaţie

Licitaţia pentru continuarea lucrărilor la stadionul de atletism, arena din vecinătatea Complexului „Ion Oblemenco“ începută în 2015 şi abandonată în 2016, a demarat în ianuarie. Asta după ce a fost refăcut proiectul tehnic pentru ca stadionul să devină unul de categoria II IAAF (omologat de Federația Internațională de Atletism pentru competiții internaționale).

Valoarea estimată a lucrărilor a fost de 40.897.869,79 lei fără TVA (nouă milioane de euro), Recon SA participând la licitaţie cu trei subcontractanţi: SC Msport Pro SRL, din Răchita de Sus (Dolj) – cu 10,57% din lucrări, SC Domarcons SRL din Craiova – 6,8% şi SC Ischia SRL din Galaţi – 10,67%.

În cursa pentru obţinerea acestui contract s-au mai aflat CONA-A SRL din Sibiu, societatea care a construit stadionul „Ion Oblemenco“, asocierea Construcţii SA – Telekom Romania Mobile Communications SA – Concordia Con. Strade SRL şi asocierea formată din SC Construcţii Erbaşu SA, firma care se ocupă în prezent de modernizarea străzilor din Craiova, şi SC Grup Primacons SRL, din Slatina.

Legat de SC Recon SA, ar mai fi de precizat că firma a mai construit, în Craiova, şi Spitalul „Filantropia“ – pe scheletul abandonat în curtea Spitalului de Boli Infecţioase, dar şi Centrul Turistic pentru Agrement şi Sport al Consiliului Judeţean Dolj, unde a lucrat în asociere chiar cu Msport Pro SRL, firma din localitatea doljeană Răchita de Sus, cu care s-a prezentat şi la această licitaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS