Acasă Local Dolj Astăzi a început sacrificarea mieilor de Paşte în Piaţa Chiriac

Astăzi a început sacrificarea mieilor de Paşte în Piaţa Chiriac

-

Singurul spaţiu autorizat din judeţul Dolj în care se poate face atât comercializarea, cât şi sacrificarea mieilor de Paşte este, şi în acest an, cel amenajat de SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL în Piaţa Chiriac din Craiova.

Potrivit normativelor europene, sacrificarea animalelor – inclusiv a mieilor şi iezilor de Paşte – se poate realiza numai în abatoare specializate, autorizate sanitar-veterinar pentru schimburi intracomunitare. Punctul de vânzare şi tăiere a mieilor din Piaţa Chiriac îşi desfăşoară activitatea începând de astăzi, 22 aprilie, şi până sâmbătă, 27 aprilie, inclusiv, între orele 7.00 – 17.00, funcţionând pe aceleaşi principii ca şi un abator. Va dispune de spaţii dotate cu apă potabilă caldă şi rece, fiind prevăzut cu toate ustensilele necesare acestor operaţiuni, inclusiv cu asomator şi staţie de sterilizare a cuţitelor. Sacrificarea se va face doar de măcelari autorizaţi, cu analizele medicale la zi, iar carcasele de miel vor fi verificate de un medic veterinar, care le va aplica marca de sănătate înainte de a fi înmânate cumpărătorilor. În acest punct de comercializare şi sacrificare vor putea fi vânduţi şi tăiaţi numai miei crotaliaţi, ce trebuie să fie însoţiţi de toate documentele sanitar-veterinare impuse de legislaţia în vigoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

Trump a autorizat sancțiuni contra Turciei

Statele Unite au impus luni sancţiuni ţintite împotriva a trei miniştri turci, printr-un decret prezidenţial semnat de Donald Trump. Decretul vizează să...