8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Contractul privind delegarea prin concesionare a serviciilor de colectare și transport al deșeurilor, aprobat

Dolj: Contractul privind delegarea prin concesionare a serviciilor de colectare și transport al deșeurilor, aprobat

Contractul privind delegarea prin concesionare a serviciilor de colectare și transport al deșeurilor în județ, precum și operarea stației de sortare și transfer Goicea a fost aprobat, astăzi, în cadrul adunării generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „EcoDolj“

Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj și al ADI „EcoDolj“ a declarat că semnarea documentelor va oferi condițiile necesare pentru ca operatorul să înceapă în următoarele luni activitatea de ridicare a reziduurilor din județ.
„Decizia era necesară pentru a putea semna documentele cu firma care și-a adjudecat licitația, astfel încât să înceapă derularea lui în timpul cel mai scurt. Noi ne dorim ca operatorul să demareze cât mai curând activitatea în județ, să colecteze reziduurile și să le transporte direct la depozitul de la Mofleni, fără a mai aștepta finalizarea licitației pe care o avem în curs de evaluare (…)”, a spus Ion Prioteasa.

La rândul său, Adela Plăcintescu, directorul executiv al ADI „EcoDolj“, a precizat: „Vorbim despre un element esențial pentru viitorul serviciilor de gestionare a deșeurilor în Dolj, fiind primul din cele două contracte care asigură salubrizarea în întreg județul. În cadrul său, se va pune un mare accent pe colectarea separată, atât de la populație, cât și de la agenții economici, a deșeurilor reziduale, reciclabile și biodegradabile, cărora li se adaugă, potrivit prevederilor contractuale, deșeurile voluminoase, periculoase, cele abandonate pe domeniul public sau cele provenite din construcții (…)”.

Contractul „Delegarea prin concesionare a gestiunii unor activități componente ale serviciului de salubrizare, respectiv colectarea și transportul deșeurilor municipale și a altor fluxuri de deșeuri în județul Dolj și operarea stației de sortare și transfer Goicea“ a fost atribuit, prin licitație publică, Asocierii S.C. Iridex Group Salubrizare S.R.L. – S.C. Servicii Salubritate București S.A. – S.C. Iridex Group Import Export S.R.L., având o valoare totală de 250.652.467,44 lei, fără TVA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS