Acasă Local Dolj Cazul decesului femeii accidentate la Filiaşi şi transportată la spital cu duba....

Cazul decesului femeii accidentate la Filiaşi şi transportată la spital cu duba. Arafat: A fost trimisă o ambulanţă. Este posibil ca cele două autovehicule să se fi intersectat

-

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că, în cazul femeii din Dolj, care a fost transportată la spital cu duba, a fost trimisă o ambulanţă, menţionând că este posibil ca cele două autovehicule să se fi intersectat. „Din ce mi-au spus colegii de acolo, a fost trimisă o amblanţă către femeia respectivă, dar ea deja era transportată în dubă. Este posibil să se fi intersectat”, a declarat Raed Arafat.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, nu a făcut nicio declaraţie despre acest caz, precizând că secretarul de stat Cristian Grasu poate oferi informaţii. La rândul său, Cristian Grasu a menţionat că nu este în competenţa sa. Femeia a fost lovită, marţi, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni, de un autocar înmatriculat în Franţa şi condus de un cetăţean bulgar. Victima a fost transportată în stare de inconştienţă, de rude şi localnici, la spital, cu o dubă, deoarece niciuna dintre cele trei ambulanţe din Filiaşi nu era disponibilă, potrivit martorilor. Decizia de a transporta femeia cu duba a fost a primarului din localitatea Filiaşi, Costeluş Ilie Gheorghe, pentru că, spune el, starea victimei se agrava şi nu mai putea să aştepte până venea ambulanţa trimisă tocmai de la Craiova, fiind vorba despre un drum de aproximativ 36 de km.

„Când am ajuns acolo, era un prieten care a sunat la 112 şi i s-a spus că sunt ambulanţele în altă parte. Au spus că trimit una din Craiova. În timpul ăsta, am încercat să o încălzim, am pus geci pe ea, i-am pus ceva sub cap. Creştea balta de sânge văzând cu ochii. Era un băiat acolo care îi tot lua pulsul. La un moment dat, a zis să facem ceva că începe să scadă pulsul. Am sunat la spital, dar ne-au spus că nu au voie să trimită medic, că aşa este procedura. Apoi ne-a zis fiul ei că vrea să o ducem la spital“, a declarat primarul din Filiaşi.

Miercuri, reprezentanţii IPJ Dolj au confirmat decesul femeii de 67 de ani, în urma unui raumatism cranio-cerebral grav. „La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde i s-au acordat îngrijiri medicale de specialitate, i s-a stabilit diagnosticul preliminar traumatism cranio-cerebral grav. În cursul nopţii, din cauza complicaţiilor survenite, victima a decedat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cătălin Dochia.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj a explicat că poliţiştii au întocmit iniţial, pe numele şoferului autocarului care o lovise pe femeie pe o trecere de pietoni, un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă, urmând ca încadrarea juridică să fie schimbată în ucidere din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

Transport agabaritic spre Calafat

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat că în perioada 6 - 10 decembrie, se va desfășura un transport agabaritic....