28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRazie azi noapte în Craiova. Peste 60 de unităţi comerciale verificate. Aproape 100 de sancţiuni aplicate

Razie azi noapte în Craiova. Peste 60 de unităţi comerciale verificate. Aproape 100 de sancţiuni aplicate

 
Azi noapte, a fost organizată și executată o razie, în municipiul Craiova, în scopul prevenirii şi  combaterii  faptelor cu violenţă,  a altor fapte antisociale  ce  se  comit  în  zona  barurilor  şi  discotecilor, precum şi a abaterilor la regimul circulatiei rutiere, totodată urmărindu-se și prevenirea accidentelor de circulaţie.
Aproximativ 60 de polițiști din cadrul Secțiilor Urbane 1-6 Poliție Craiova, Biroului Rutier Craiova, dar și Biroului de Investigații Criminale au participat la razie împreună, bineînțeles, cu jandarmi din cadrul celor două unități Inspectoratul Județean de Jandarmi și Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.
Au fost efectuate verificări și controale la 64  unităţi comerciale; 4 obiective asigurate cu pază, astfel fiind constatate și aplicate 97 sancțiuni contravenţionale de peste 48.300 de  lei. De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 3 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.
 
Aseară, în jurul orei 21:15, o patrulă de siguranță publică din cadrul Secției 6 Poliție Craiova în timp ce se afla pe Bld. Ştirbei Vodă, a efectuat semnal regulamentar pentru a opri un autoturism al cărui șofer nu s-a conformat semanlelor polițiștilor, continuându-şi deplasarea.
Polițiștii au pornit în urmărirea autovehiculului în cauză fiind oprit pe Aleea I Ţărăncuţei. Astfel, polițiștii l-au identificat la volan pe A. Vaty, de 45 de ani, din Craiova, şi întrucât acesta emana miros de alcool a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii l-au condus pe şofer la UPU Craiova, unde i s-au recolat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere  a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană  cu o alcoolemie peste limita admisă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS