18.7 C
Craiova
vineri, 14 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(VIDEO) „Autostrada Ford“: Tronsonul 1 al DEx Craiova - Piteşti este gata 33%

(VIDEO) „Autostrada Ford“: Tronsonul 1 al DEx Craiova – Piteşti este gata 33%

Stadiul lucrărilor la tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Piteşti a depăşit 33%, potrivit unei informări a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova. Tronsonul are o lungime de 17,7 km iar lucrările au fost atribuite turcilor de la Ozaltin.

Spre comparație, în luna martie, Ozaltin ajunsese la un stadiul fizic al lucrărilor pe contractul de finalizare de 10,9%, potrivit datelor Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Așadar, rezultă un progres semnificativ, de peste 22 puncte procentuale.

„Imagini live de pe tronsonul 1 al drumului expres Craiova – Pitești. Antreprenorul este mobilizat pe toată lungimea acestui tronson și execută toate lucrările necesare finalizării acestui contract în termenii prevăzuți”, au transmis cei de la DRDP Craiova pe pagina proprie de Facebook.

Ei au precizat că, la această dată, procentul din contractul de finalizare a lucrărilor este de 33,85%.

Tronsonul 1 al DEx Craiova – Piteşti este gata 33%

În martie, asocierea condusă de turcii de la Ozaltin a început lucrările de asfaltare pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12), potrivit ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu.

Acesta estimează că până la finalul anului se va putea circula pe cei aproape 18 kilometri de la Craiova la Robănești, înainte de termenul contractual de anul viitor.

Valoarea contractului este de 439,29 milioane lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile. Durata contractului este de 18 luni.

Tronsonul 1: Craiova – Robănești al Drumului Expres Craiova – Pitești are ca punct de început desprinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova, iar ca punct final, limita județului Dolj cu Olt.

Traseul traversează teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS