20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria cere părerea cetățenilor despre mijloacele de transport în comun

Primăria cere părerea cetățenilor despre mijloacele de transport în comun

Primăria Craiova vrea să afle părerea cetățenilor despre mijloacele de transport în comun pentru un studiu de oportunitate și un studiu privind fluxul de călători, în vederea stabilirii traseelor și programelor de transport. În acest sens, municipalitatea a publicat zilele trecute pe site-ul oficial un chestionar privind transportul public de călători pentru zona metropolitană.

Craiovenii, chestionați cu privire la calitatea vieții

Printre întrebările adresate prin intermediul chestionarului se numără și câteva privind calitatea vieții în Craiova. Participanții la sondaj sunt întrebați cât de mulțumiți sunt de traiul în oraș, de calitatea aerului și de nivelul zgomotului, de cartierul în care locuiesc și condițiile de transport în comun. 

Craiovenilor li se cere părerea și despre curățenia în mijloacele de transport, probleme pe care le-au întâmpinat când au folosit transportul public de călători, durata medie a călătoriei lor și intervalul orar în care apelează la mijloacele de transport public. 

Pentru ce soluții de îmbunătățire a transportului public pot opta craiovenii

În privința îmbunătățirii condițiilor de transport public, cei chestionați pot opta pentru introducerea de benzi speciale doar pentru transport public în zonele centrale și cartiere, să fie anunțat timpul de sosire în stație a următorului autobuz sau tramvai, mai multe stații, o taxare mai mare a parcării în zona centrală a orașului și pentru disponibilitatea de a plăti mai mult pe bilet pentru mijloace de transport mai frecvente. 

Unde puteți completa chestionarul

Chestionarul poate fi accesat la următorul link:  https://forms.gle/CbZxeWzb59AjRN7X8

Chestionarul on-line privind transportul public de călători prin curse regulate pentru Zona Metropolitană Craiova este necesar, menționează Primăria, în vederea realizării unui “Studiu de oportunitate pentru delegarea serviciului de transport public local la nivel metropolitan, efectuat prin curse regulate pe raza unităţilor administrativ-teritoriale membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Asociația Metropolitană de Transport Public Craiova” și a unui „Studiu flux călători referitor la stabilirea traseelor principale și secundare și a programelor de transport persoane prin curse regulate efectuat pe raza de competență unităţilor administrativ-teritoriale membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Asociația Metropolitană de Transport Public Craiova”, efectuat de către UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA prin INCESA – Hub de Cercetare în Științe Aplicate . 

Citește și: Cât de sigure sunt sediile asociațiilor de proprietari?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS