12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZeci de focuri de artificii la Rânca de Anul Nou

Zeci de focuri de artificii la Rânca de Anul Nou

Mii de persoane se vor afla de Anul Nou la Rânca, în județul Gorj. Stațiunea turistică va fi aproape plină la cumpăna dintre ani.

În aceste zile se mai fac foarte greu rezervări. Zona montană a județului Gorj a devenit un magnet pentru turiști la final de an. Dacă de Crăciun a fost viscol, acum se anunță o vreme mai stabilă. Nu se știe câtă zapadă va mai fi, însă zona montană asigură persaje deosebite de sărbători.

În plus, Noaptea de Anul Nou va fi una specială, având în vedere că vor fi zeci de focuri mari de artificii organizate de unitățile de cazare și alimentație publică. Administratorii de pensiuni și hoteluri care organizează revelionul în Rânca au inclus în pachetul de sărbători și focul de artificii. Se anunță un cer spectaculos, la Rânca, la cumpăna dintre ani, mai ales dacă va fi senin. 

Petreceri cu muzică și mese bogate la Rânca

Sunt zeci și sute de unități de cazare care au rezervate toate locurile de Anul Nou. La unele se oferă doar cazarea, în timp ce la altele și masa de Anul Nou. Este vorba de pensiunile care dețin și unități de alimentație publică. Meniul va fi unul specific Revelionului, cu preparate din porc, pui, curcan sau pește. Nu vor lipsi băuturile locale și brânzeturile din Novaci și Baia de Fier. Alte pensiuni oferă și preparate din oaie, specifice zonei montane.

Atmosfera va fi asigurată de formații locale care au fost angajate cu mult timp înainte. Prețurile sunt și ele pe măsură, având în vedere inflația. S-a mai compensat, pe alocuri, cu aprovizionarea de la fermierii locali care sunt producători direcți și adaosul comercial este mai mic la alimente. Mai ieftin este dacă turiștii au numai cazarea asigurată și se ocupă singuri de masă. Și sunt destule cazuri de acest fel. 

Cabanierii din Rânca ar fi vrut mai multă vacanță pentru elevi

Cabanierii din Rânca sunt mulțumiți că aproape toate locurile sunt închiriate de Anul Nou, însă cer o vacanță de iarnă mai lungă pentru elevi.

„Din discuțiile cu colegii, cu mici excepții, toate locațiile sun închiriate și pentru revelion, inclusiv perioada următoare de vacanță până pe 7 ianuarie, când vor începe școlile activitatea! Noi, cei din horeca, regretăm lipsa de clarviziune a decidenților în legătură cu vacanța, care pe vremuri se desfășura încă o săptămână până pe 14 ianuarie, iar sezonul de iarnă se prelungea! Acum e mai scurtă. Având în vedere și costurile mari cu întreținerea drumurilor pe la sate de a aduna elevii cu microbuzele, energia electrică, dar și încălzirea școlilor în perioada de iarnă ce necesită eforturi mari de la bugetul consolidat al statului, tocmai nu vedem rostul vacanței de la sfârșitul lunii octombrie, când temperaturile sunt peste 20 de grade”, a declarat Constantin Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor din Rânca. 

Citeşte şi: Un bărbat şi-a strangulat nevasta după o ceartă, apoi a sunat la 112

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS