12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTariful la salubritate rămâne neschimbat în 44 de localități

Tariful la salubritate rămâne neschimbat în 44 de localități

Prețul la serviciile de salubritate ale comunelor care beneficiază de un operator comun va rămâne neschimbat anul viitor.

Tariful este de 11 lei de persoană lunar. Potrivit conducerii Direcției pentru Gestionare Deșeurilor Gorj, nu se va propune o majorare a tarifelor la salubritate în 2024. Tariful va fi menținut la nivelul de 11 lei pentru populația din cele 44 de comune și orașe care fac parte din ADIS – Asociația de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Serviciilor Publice de Salubrizare Gorj.

Prestatorul serviciilor de ridicare a gunoiului este compania Polaris. Aceasta are un contract pe perioadă determinată. La Târgu Jiu tariful de persoană la serviciile de salubrizare este de 12 lei de persoană lunar. „Nu este în plan niciun fel de modificare de tarif în 2024. Se va rămâne, deocamdată, la prețul din 2023 și în 2024”, a menționat Luis Popa, directorul Direcției pentru Gestionare Deșeurilor Gorj, care funcționează în cadrul Consiliului Județean Gorj. 

Mai multe comune în serviciul centralizat de colectare a deșeurilor 

Totodată, se poartă negocieri cu încă patru comune pentru ca acestea să poată beneficia de un serviciu centralizat la nivel de județ pentru preluarea deșeruilor. În momentul de față sunt 44 de comune și orașe care fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Serviciilor Publice de Salubrizare Gorj – ADIS. Acestea beneficiază de un operator comun de salubitate.

Firma care ridică deșeurile din cele 44 de comune și orașe este Polaris. Compania respectivă deține și depozitul de la Târgu Jiu. Pentru anul viitor se poartă discuții pentru ca încă patru comune să intre în sistemul centralizat de gestionare a deșeurilor. ADIS Gorj are ca scop realizarea în comun a proiectelor de dezvoltare a infrastructurii aferente serviciilor de salubrizare a localităților, pe baza Planului de Dezvoltare al județului Gorj și furnizarea acestor servicii, sub autoritatea fiecărui membru asociat.

Citeşte şi: Vâlcea: Un şofer a intrat într-un cap de pod la Drăgoești

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS