12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSpitalul Județean primește o stație nouă de monitorizare a pacienților 

Spitalul Județean primește o stație nouă de monitorizare a pacienților 

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu va beneficia de o stație nouă pentru monitorizarea pacienților.

Stația va fi prevăzută cu 8 monitoare de funcții vitale. Prin urmare, va asigura monitorizarea a opt pacienți în cadrul Secției Neurologie, în funcție de nevoi. Stația centrală va avea în dotare toate echipamentele necesare pentru monitorizarea bolnavilor internați. Aceasta costă peste 88.000 de lei și va intra în dotarea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu până la finalul acestei ierni, începutul primăverii.

Este de amintit că Secția Neurologie este, alături de Secția Cardiologie, printre cele mai solicitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Aici mai tot timpul gradul de ocupare este unul ridicat, iar numărul celor care suferă de afecțiuni neurologice este în creștere de la an la an. 

Dotări insuficiente

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Gorj, care asigură finanțarea pentru echipamente, Secția Neurologie nu dispune în momentul de față de toate dotările necesare.

„Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu are ca obiect principal asigurarea asistenței medicale de urgență în spital și în ambulatoriu, personalul medical specializat deservind populația județului Gorj, precum și cea din localitățile limitrofe județului. „În momentul de față, dotarea secției de neurologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu este insuficientă, unele echipamentele din dotare fiind depășite fizic și moral. Prin acordarea serviciilor medicale de specialitate în condiții optime, evitarea aglomerației, reducerea timpului de așteptare, precum și creșterea încrederii pacienților în serviciile medicale oferite în cadrul secției de neurologie, diagnosticarea și tratarea neuro-vasculară se va realiza după standarde prevăzute de legislația în vigoare. Prin urmare, pentru desfășurarea corespunzătoare a activității medicale, creșterea calității actului medical din cadrul secției de neurologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, se impune dotarea corespunzătoare cu echipamente”, conform Consiliului Județean Gorj.

Citeşte şi: Un șofer blocat în mașină după un accident a supravieţuit şase zile cu apă de ploaie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS