11.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSpitalul TBC din Runcu va beneficia de un generator de aerosoli

Spitalul TBC din Runcu va beneficia de un generator de aerosoli

Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobrița, comuna Runcu, va beneficia de un echipament performant pentru tratamente. Va fi achiziționat un halogenerator (generator de aerosoli uscați de sare).

Echipamentul costă peste 21.000 de lei și va fi livrat unității medicale până la finalul acestui an. Aparatul va fi cumpărat de către Consiliul Județean Gorj.

„În momentul de față, dotarea din cadrul Spitalului Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”, comuna Runcu este insuficientă, unele echipamentele din dotare fiind depășite fizic și moral. Prin îmbunătățirea condițiilor de investigare și tratare a bolnavilor internați în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”, comuna Runcu, se urmărește creșterea gradului de satisfacție al acestora, ridicarea standardului calitativ al spitalului, creșterea numărului de pacienți tratați, cât și creșterea numărului și tipului de servicii medicale.

Pentru desfășurarea corespunzătoare a activității medicale, creșterea calității actului medical din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”, comuna Runcu, se impune dotarea corespunzătoare, în regim de urgență, a următorului echipament: Halogenerator (generator de aerosoli uscați de sare)”, conform Consiliului Județean Gorj, administratorul unității medicale. 

Va intra în modernizări

Singurul spital TBC din Gorj va beneficia de lucrări de modernizare. În această toamnă vor fi demarate lucrările de reabilitare termoenergetică la Spitalul de Pneumoftiziologie din Runcu. Acestea au în vedere creșterea eficienței energetice. Lucrările vor debuta la finalul lunii septembrie, începutul lunii octombrie. Valoarea acestora este de peste 22,4 milioane de lei.

Lucrările ce fac obiectul contractului sunt: de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii; de reabilitare termică a sistemului de încălzire a sistemului de furnizare a apei calde de consum; de reabilitare și modernizare a instalației de iluminat și prize, implementarea unui sistem de apelare pat bolnav, constituirea unui parc fotovoltaic de 0,5 MW.

Mai sunt propuse lucrări de modernizare a instalațiilor de utilitate publică și lucrări de finisaje interioare și exterioare, refacere trotuar perimetral, precum și lucrări de construcții și de rezistență.

Amplasat în zona submontană

Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” este amplasat în partea de nord a județului Gorj, la altitudinea de 850 m, într-o zonă submontană, la poalele masivului Vâlcan, la o distanță de aproximativ 20 km de municipiul Târgu Jiu și 150 km de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“ din Craiova.

„Imobilul analizat se află situat în județul Gorj, comuna Runcu, satul Suseni, terenul având suprafața de 181.895 mp, pe care sunt amplasate următoarele construcții: – clădire C1 – situată la poarta de acces a spitalului; – clădire C2 – în care funcționează salina, iar la subsol se regăsesc garaje; – clădire C3 – centrala termică și morga spitalului; – clădire C4 – clădire principală a spitalului, tip monobloc, cu regimul de înălțime D+P+3, construită în perioada 1938 – 1941, din zidărie, cu planșeu din beton, având acoperișul de tip șarpantă de lemn cu învelitoare din tablă- clădirea asupra căreia se execută lucrări de reabilitare termică; – clădire C5 – destinată pentru cazarea medicilor; – clădire C6 – blocul de locuințe, destinat asistenților și personalului auxiliar al spitalului. Spitalul își desfășoară activitatea medicală în imobilul C4, pe trei secții care funcționează într-o clădire tip monobloc. S-au propus soluții privind îmbunătățirea performanței energetice, scăderea consumurilor de energie și a emisiilor de dioxid de carbon. Obiectivele specifice ale proiectului sunt: – reducerea consumului de energie electrică și gaze naturale; – reducerea costurilor; – reducerea impactului asupra mediului din punct de vedere al emisiilor de CO2, gazelor cu efect de seră; – asigurarea unui grad de confort ridicat printr-o încălzire eficientă și asigurarea unei temperaturi constante în interior”, conform CJ Gorj, administratorul clădirii.

Citeşte şi: Un mort şi un rănit după ce o şoferiţă a intrat pe contrasens

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS