17.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCel mai mare caricaturist gorjean, omagiat la Târgu Jiu 

Cel mai mare caricaturist gorjean, omagiat la Târgu Jiu 

Publicul din Târgu Jiu este invitat vineri, 22 septembrie, de la ora 17,00, la Muzeul Național „Constantin Brâncuși”, la vernisajul expoziției „Ultimul gram de suflet” – in memoriam –  Aurelian Iulius Șuță (ȘAI).

Curatorul expoziției este artistul Florin Preda Dochinoiu.

Totodată, va fi lansat volumul „Poeme desenate”  semnat de scriitorul Alex Gregora. Cartea este ilustrată cu lucrări semnate ȘAI.

Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Asociației Internaționale a Polițiștilor și în parteneriat cu Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu”, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” și Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”.

Aurelian Iulius Șuță ȘAI (1965 – 2020), licențiat în Arte Vizuale al Universității de Vest din Timișoara – Facultatea de Arte Vizuale și Design a fost membru al Uniunii Artiștilor Plasticii, Filiala Craiova și polițist în cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Gorj. A avut o prestigioasă carieră artistică națională și internațională. A realizat în premieră națională Codul Penal în caricaturi și o galerie desenată a șefilor care au condus IPJ Gorj. 

Citește și: Un bărbat a murit după ce s-a împiedicat de ușa mașinii de spălat vase și a căzut într-un cuțit

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS