14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjClubul falimentar Pandurii vrea încă 14 milioane de lei de la foștii asociați

Clubul falimentar Pandurii vrea încă 14 milioane de lei de la foștii asociați

Clubul falimentar Pandurii Lignitul Târgu Jiu mai vrea să stoarcă bani de la foștii asociați. Aceștia sunt: Artego Târgu Jiu, Consiliul Local Târgu Jiu, Consiliul Județean Gorj, Complexul Energetic Oltenia și Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia.

Pentru că nu au bani să achite datoriile pentru care au intrat în faliment, fostii boși de la Pandurii au decis să mai deschidă un proces, chiar înainte de intrarea în faliment. Se pretind sume de bani totalizând peste 14 milioane de lei, cu titlul de cheltuieli de funcționare în perioada 2017 – 2022.

„Este proces pentru cheltueilile de funcționare cu foștii asociați suma se ridică la peste 14 milioane de lei. Atâta sunt și datoriile clubului pentru care s-a ajuns la faliment. Dacă ar veni acești bani, Clubul ar putea să renască. Sunt mașini vechi de 10 ani. Dacă nu se vând, le scade valoarea, mai sunt terenuri, clădiri. Se tot fac la evaluări…

Centrul de copii și juniori l-a preluat primăria gratis. Nu știu cum s-a putut așa ceva. Clubul nu a primit vreun leu. În conturi mai sunt circa 5 milioane de lei. Se poate vinde și marca, dar, dacă e purtătoare de datorii, nu face nimeni nimic cu ea”, Camilian Floroiu, fostul președinte al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu. 

Au ieșit din asociație 

Cu toate că se încearcă să se obțină în continuare bani de la asociați, aceștia nu mai fac parte din Asociația care a înființat Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

„La termenul din data de 11 aprilie 2022, Tribunalul Gorj  a soluționat în mod definitiv cererea de înregistrare  în Registrul special a modificărilor aduse statutului Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Targu Jiu, în sensul retragerii din Asociație a Societatii Complexul Energetic Oltenia SA,  Consiliului Județean Gorj și a Consiliului Local al Municipiului Tg Jiu. Astfel, instanța de control judiciar a respins apelul formulat de USMO împotriva sentinței de admitere a cererii de înregistrare a modificărilor statului clubului sportiv”, potrivit unei informări a Complexului Energetic Oltenia.

Dacă mai rămâneau în Asociație, cei trei membri ar fi trebuit să plătească în continuare cotizații și să finanțeze echipa care a trecut prin insolvență și a intrat în faliment.  

Cine a cerut falimentul

Patrimoniul de 11 milioane de lei al Clubului a scăzut drastic după ce Pandurii a rămas fără clădirea Centrului de copii și juniori.

Este de amintit că au fost șase cereri de intrare în faliment a Clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, pentru datorii totale de 2,3 milioane de euro.

Inițial, Clubul s-a aflat în insolvență, însă unii creditori au cerut falimentul pentru recuperarea debitelor.

Între cei care au cerut falimentul se află și Edi Iordănescu, fostul antrenor al echipei și actualul selecționer al echipei naționale de fotbal. Pe lista celor care au depus cereri de faliment mai este și fostul președinte al Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Narcis Răducan.

Toți așteaptă valorificarea bunurilor pe care Pandurii le mai deține, să fie plătite creanțele. Echipa Pandurii Lignitul Târgu Jiu a fost la un moment dat vicecampioană a României și a jucat în cupele europene. Acum, de lichidarea bunurilor, în vederea recuperării creanțelor, se ocupă firma SIOMAX.

Citeşte şi: Patru pietoni, accidentaţi de o şoferiţă care a intrat pe trotuar

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS