22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAdio vandalizare în Cimitirul de Nord! RAADPFL îl umple de camere video

Adio vandalizare în Cimitirul de Nord! RAADPFL îl umple de camere video

RAADPFL a decis să monitorizeze intens Cimitirul de Nord şi intenţionează să cumpere 54 de camere video şi tot ce ţine de întreg sistemul de monitorizare cu suma maximă de 150.000 de lei.

Adio vandalizare în Cimitirul Nord! 54 de camere video vor supraveghea orice mişcare de pe întreaga suprafaţă a acestuia. Poliţiştii locali vor acţiona dacă au loc ilegalităţi, fiindcă ei sunt cei care le vor monitoriza. Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi și Fondului Locativ Craiova a publicat în SEAP procedura de cumpărare directă a camerelor video şi a tuturor componentelor ce ţin de montarea acestora. Regia este dispusă să plătească suma maximă de 150.000 de lei. Astăzi este ultima zi de depunere a ofertelor. Firma care va pune la dispoziţie toate produsele solicitate va avea la dispoziţie 60 de zile de la semnarea contractului să livreze produsele şi să monteze sistemul de monitorizare.

Întreg contractul, denumit „Achiziţie sistem de supraveghere video, inclusiv procurarea echipamentelor aferente şi punerea în funcţiune a acestora în incinta Cimitirului Craiova Nord – Aleea 4 Șimnic 89, aflat în administrarea RAADPFL Craiova cât şi a echipamentelor de monitorizare instalate la Dispeceratul Poliţiei Locale din Craiova, Strada Doctor Dimitrie Gerota 22” , va costa maximum 150.000 de lei, însă va fi aleasă firma care va oferi preţul cel mai mic.

Paznicii nu fac faţă vandalismului din cimitire

Primăria Craiova a luat decizia implementării sistemelor de supraveghere video în cimitirele craiovene, anul trecut. Motivul a fost acela de a elimina fenomenul vandalizării mormintelor, fiindcă de-a lungul timpului au existat diverse plângeri la acest capitol.

„Sunt puţini paznici în cimitirele noastre, care nu fac faţă valului de vandalizare a mormintelor. Se fură coroanele imediat după ce au loc înmormântările. Noi avem deja un SF care a fost adoptat, cu 5.000 de camere pentru tot Municipiul Craiova. Ne-am hotărât să introducem 500 de camere în buget care să fie introduse cu prioritate în zonele cu conţinut infracţional. Este vorba despre cimitire, şcoli, locuri de joacă. Am făcut o estimare a locurilor unde se pot instala aceste camere de luat vederi. Sunt 500 de camere, nu 5.000, pentru că nu ne permitem.

Trebuie să vedem cum să mulţumim toţi cetăţenii. Am discutat cu cei de la RAADPFL, preferăm să se reducă numărul de paznici din cimitire, dar să punem camere de luat de vederi. Acestea vor fi conectate direct la poliţia locală care să intervină imediat, când sesizează astfel de acte de vandalism în cimitire”, preciza, la finalul anului trecut, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

Camere şi în cimitir, şi în afara lui

Potrivit documentelor de atribuire al contractului de achiziţie a sistemului de monitorizare video pentru Cimitirul de Nord, vor fi montate 36 de dispozitive în incinta cimitirului. Restul de 18 în afara acestuia şi pe cele două porţi de acces. Pe lângă cele 54 de camere, în aceeaşi sumă intră şi alte echipamente necesare întregului sistem de monitorizare. Este vorba inclusiv de monitoare (4), mouse-uri (4), două calculatoare, cabluri, mufe, hard-disk-uri şi alte elemente necesare, plus montarea întregului sistem. Acelaşi document specifică faptul că tot echipamentul va avea o garanţie de 24 de luni de la data recepţiei.

Imaginile de pe camerele video vor fi monitorizate direct de poliţiştii locali, la dispeceratul aflat pe strada Dimitrie Gerota. În cazul în care vor exista acte de vandalism sau alte tipuri de ilegalităţi, poliţia locală va interveni. Contractul referitor la montarea camerelor de luat vederi în Cimitirul Nord nu va fi singurul de acest fel. Municipalitatea a anunţat, încă de anul trecut, că intenţionează achiziţionarea a 500 de camere video. Acestea vor fi montate atât în cimitire, cât şi în alte locuri din oraş, predispuse la acte de vandalism sau alte tipuri de infracţiuni. Deocamdată, Cimitirul de Nord este primul care va beneficia de acest sistem de supraveghere.

Citeşte şi: Procuror şi poliţişti, acuzaţi de comiterea mai multor infracţiuni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS