7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal(VIDEO) Cum s-a trezit un craiovean cu un acoperiș în casă. Cine ar fi de vină?

(VIDEO) Cum s-a trezit un craiovean cu un acoperiș în casă. Cine ar fi de vină?

Furtuna de sâmbătă a întors Craiova pe dos, iar un cetățean s-a trezit cu un acoperiș în casă. Vijelia a smuls mai multe acoperișuri, pe care le-a aruncat la zeci de metri. În total, 22 de acoperișuri de bloc au fost luat de vânt, iar 36 de autoturisme au fost avariate din cauza pomilor căzuți și a acoperișurilor prăbușite. Parcarea de la Hotel Parc a fost inundată, la fel și parcarea subterană și cea din curtea fostei fabrici de confecții din cartierul 1 Mai.

Pentru a întări ideea naturii dezlănțuite în fața căreia nu ai ce face, primarul Olguța Vasilescu a postat pe Facebook un scurt video cu un acoperiș care intră pur și simplu prin geamurile unei locuințe. „Momentul în care unui craiovean care filma furtuna de afară, i-a intrat un acoperiș pe geam, de la un bloc aflat la 200 de metri distanță. Atât el, cât și soția sa au fost răniți de cioburi. Așa a arătat un cod roșu la Craiova! Peste codul roșu nu mai există nimic altceva…”, a postat Olguța Vasilescu.

https://www.facebook.com/liaolguta.vasilescu.1/videos/1147035849190766

Se pregătesc plângeri penale. Până acum s-a vorbit doar de amenzi

Olguța Vasilescu a dat vina și pe asociațiile de proprietari și anunță că se pregătesc plângeri penale.

„Pentru acoperișurile care s-au prăbușit peste mașini sunt vinovate asociațiile de proprietari, dacă nu au lucrat cu autorizație de construire. Din câte am văzut eu prin cartiere, nu prea s-a lucrat cu autorizație de construire. Le tot repetăm președinților de asociații de proprietari că trebuie să se oprească. Probabil după această ploaie vor avea și dosare penale foarte mulți dintre ei. O să încercăm cu poliția locală, în perioada următoare, să îi notificăm pe toți, oriunde este șarpanta făcută fără autorizație de construire să intre imediat în legalitate, astfel încât să nu mai avem astfel de surprize. De data aceasta va trebui să începem să îi și amendăm și să luăm și alte tipuri de măsuri”, a afirmat Olguța Vasilescu la Euronews România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS