19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAugust fierbinte la Craiova, cu Natasha şi Derulo

August fierbinte la Craiova, cu Natasha şi Derulo

Se anunţă un final de august incendiar la Craiova. Între 26 şi 28 august, pe stadionul „Ion Oblemenco“ va avea loc megafestivalul „Craiova IntenCity“, care se doreşte unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din România, de genul Untold, Saga sau Neversea. Biletele au fost deja puse în vânzare, preţul de pornire fiind de 250 de lei. Cel mai scump bilet ajunge la 500 de lei, cu menţiunea că valoarea este redusă acum la jumătate. La „UNTOLD de Craiova“ sunt anunţate nume grele ale muzicii, precum Jason Derulo, Nana, Natti Natasha, Ricchi e Poveri, Thomas Anders and the Modern Talking Band sau Zucchero.

August fierbinte la Craiova, cu Natasha şi Derulo. De ieri s-a dat start la vânzarea biletelor pentru „UNTOLD de Craiova“, megafestivalul care va avea loc la sfârşitul lunii august, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

Primarul Lia Olguţa Vasilescu a postat pe pagina sa de socializare afişul festivalului Craiova IntenCity, unde apăreau nume grele din muzica internaţională. La scurt timp, a venit cu un comunicat şi firma care a câştigat licitaţia de 443.000 de euro pentru serviciile de promovare a festivalului de la Craiova şi vânzarea biletelor. Preţul porneşte de la 250 de lei şi ajunge până la 500 de lei, per abonament, cu menţiunea că valoarea este redusă la jumătate (ofertă valabilă până la data de 4 iulie).

Potrivit promotorului evenimentului, între 26 și 28 august, Complexul Sportiv Craiova (Stadionul „Ion Oblemenco“) va găzdui unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din România, incluzând astfel Craiova în circuitul festivalier de neratat. „Când oamenii trăiesc intens, orașul vibrează. Când vara ne ține împreună până târziu, orașul pulsează. Când oamenii se distrează împreună la cel mai tare festival al Sudului, orașul se transformă. IntenCity este festivalul care aduce împreună muzică de ieri, de azi și de mâine, la Craiova, într-o sărbătoare a oamenilor care știu să dea ritm verii“, este mesajul postat pe pagina de promovare a festivalului de la Craiova.

Cine va concerta la „Craiova IntenCity“

Primii artiști anunțați pe scena festivalului „Craiova IntenCity“ sunt C-Block, Clean Bandit, East 17, Jason Derulo, Mahmut Orhan, Nana, Natti Natasha, Ricchi e Poveri, Thomas Anders and the Modern Talking Band şi Zucchero. „În perioada următoare, line-up-ul festivalului va fi completat de alte nume mari, mult așteptate în România“, au ţinut să precizeze organizatorii evenimentului. Dacă ne uităm la numele anunţate până acum, festivalul de la Craiova poate fi un succes. Numai dacă luăm în calcul două piese, de la Natti Natasha şi Jason Derulo, vorbim de peste patru miliarde de vizualizări pe YouTube din 2017 până în prezent. Piesa „Criminal“ interpretată de Natti Natasha şi Ozuna a strâns până acum 2.382.998.848 de vizionări, iar Jason Derulo, cu melodia Swalla, are până acum 1.681.270.975 de vizionări.

Pe lista cu artiştii prezenţi la Craiova IntenCity se mai numără şi Ricchi e Poveri

Artiştii acoperă genurile muzicale anunţate. „Evenimentul se adresează publicului român și străin, care dorește să își creeze amintiri memorabile împreună cu prietenii, participând la concerte live și DJ seturi ale unor artiști internaționali consacrați. Fiecare seară de festival aduce cu sine un specific muzical diferit, de la muzicile anilor ‘80 și ‘90, la ritmuri latino și noi arhitecturi ale sunetelor electronice moderne. Opera Română Craiova, organizatorul evenimentului, și-a propus să dedice acest concept unei varietăți de genuri și influențe muzicale, iar zona adiacentă Complexului Sportiv Craiova va fi însuflețită de evenimente și activități menite să animeze participații la festival, pe parcursul ultimului weekend al verii anului 2022“, se arată pe pagina de promovare a festivalului.

August fierbinte la Craiova, cu Natasha şi Derulo. Bilete la jumătate de preţ, pentru început

Pentru a avea mai mult succes la vânzare, promotorul a pornit direct cu reducerile. Poate şi pentru că timpul este destul de scurt. Astfel, până la data de 4 iulie biletele şi abonamentele pot fi achiziţionate la jumătate de preţ. Un abonament VIP la Tribuna 1 costă 500 de lei (ai acces şi pe gazon, în limita locurilor permise de către organizator), un abonament pe gazon costă 400 de lei, iar un abonament la Tribuna 2 costă 350 de lei. La Tribuna 2 sunt disponibile bilete şi cu 250 de lei, dar pentru sectoarele 12, 13, 18 şi 19. Şi la Peluza 1 şi Peluza Sud au fost puse în vânzare bilete, tot la preţul de 250 de lei. Tot 250 de lei costă biletul şi la Tribuna 1, Sector G.

Abonamentele pentru festivalul IntenCity pot fi achiziționate din rețeaua Bilete.ro şi online de pe www.bilete.ro, cu 50% reducere, până pe 4 iulie, în limita a 10.000 de abonamente. Accesul minorilor sub 10 ani este gratuit doar însoţiţi de un adult/tutore/reprezentant legal. Având în vedere că beneficiază de gratuitate, minorii nu vor avea loc asigurat pe scaun și vor fi ținuți în brațe de către părinte/tutore/reprezentant legal. Organizatorul nu recomandă prezența la eveniment a minorilor sub 7 ani, din cauza zgomotului puternic care se va produce în cadrul festivalului. Minorii cu vârsta cuprinsă între 11 și 13 ani au acces doar în baza unui bilet valid, însoțiți de un părinte/tutore/reprezentant legal și doar prin completarea și semnarea acordului parental. Minorii cu vârsta cuprinsă între 14 și 17 ani au acces la festival doar în baza unui bilet valid, a unui act de identitate și a acordului parental completat și semnat.

Ce prevede regulamentul festivalului

Potrivit regulamentului festivalului „Craiova IntenCity“, este interzis accesul în stadion cu produse de consum aduse din afara zonei (alimente, băuturi răcoritoare sau alcoolice, apă, conserve, cutii etc). În stadion va exista o zonă special amenajată de Food&Bar, care va funcționa pe toată durata festivalului. La eveniment va fi permis accesul cu: telefoane mobile, baterii externe, selfie stick-uri (din materiale ușoare), camere GoPro, aparate de fotografiat compacte, brichete (exclus cele din materiale metalice), medicamente, insulină, picături, spray inhalator pentru astm – doar dacă sunt însoțite de prescripție medicală ce trebuie prezentată, în caz de solicitare din partea organizatorului/echipei de pază și protecție, pelerine de ploaie.

Abonamentele, în funcție de zone, garantează participantului accesul la festival pe toată perioada desfășurării acestuia, începând cu ora 16.00, în fiecare zi. Organizatorii pomenesc în regulament şi de bilete de o zi, în funcție de zone, care garantează participantului accesul la festival începând cu ora 16.00 și până la terminarea reprezentațiilor din ziua respectivă (nu se specifică şi preţul acestora). Conform regulamentului, organizatorul are dreptul de a modifica în orice moment unul sau mai mulți artiști participanți la festival, dar nu va putea anula evenimentul din cauza vremii nefavorabile. Dacă, totuşi, festivalul se amână, participanții au două posibilități: să solicite returnarea contravalorii biletelor achiziționate, în termen de 14 zile de la data anunțului cu privire la amânare, sau să folosească biletul în momentul în care festivalul va avea loc.

Spectacolele vor începe de la ora 19.00. Dacă promovarea festivalului a costat 443.000 de euro, scena care va fi amplasată pe stadionul „Ion Oblemenco“, la pachet cu toate serviciile conexe, inclusiv partea de protejare a gazonului, a fost estimată la un milion de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS