19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj. S-a stabilit a treia finalistă la „Olimpiada de Fotbal“ 

Dolj. S-a stabilit a treia finalistă la „Olimpiada de Fotbal“ 

S-a stabilit a treia finalistă la „Olimpiada de Fotbal“ a județului Dolj. Opt echipe ale școlilor gimnaziale din Craiova și 10 echipe ale școlilor din Murgași, Drăgotești, Fărcaș, Teasc, Rojiște, Terpezița, Vela, Drănic, Sadova și Mârșani s-au înfruntat, duminică, pe stadionul Centrului Turistic pentru Agrement și Sport din Craiova.

Finala s-a jucat între elevii Școlii Gimnaziale „Nicolae Romanescu” și cei ai Școlii Gimnaziale „Elena Farago”, din Craiova, și a fost câștigată de prima echipă, după o etapă în care toți sportivii au jucat cu mult entuziasm. La meciurile școlarilor din Dolj au fost prezenți și reprezentanții cluburilor craiovene de fotbal din Liga I, interesați să descopere talente în rândul tinerilor jucători.

Următoarele etape ale Olimpiadei de Fotbal, o competiție inițiată și sprijinită de Consiliul Județean Dolj, vor continua la toamnă, atunci când se va stabili și care este cea mai bună echipă din județ, după cum a anunțat, pe Facebook, președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

La „Olimpiada de fotbal“ au acces toate cele 120 de şcoli generale din Dolj (aproape 3.000 de elevi). Competiţia se va desfăşura zonal, pe şase zone ale judeţului (pentru a se evita deplasările lungi), turneul final urmând să aibă loc la Craiova, la baza sportivă de la aeroport deţinută de Consiliul Judeţean. La finală vor participa cele şase câştigătoare ale fazei zonale. Bugetul alocat competiției a fost de 250.000 de lei. Prima etapă a fost câștigată de echipa școlii gimnaziale din Ișalnița, iar cea de-a doua etapă de către echipa școlii gimnaziale din comuna Cerăt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS