9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal(GALERIE FOTO) A început „Olimpiada de fotbal“ în Dolj. Ce școală generală a câștigat prima etapă

(GALERIE FOTO) A început „Olimpiada de fotbal“ în Dolj. Ce școală generală a câștigat prima etapă

A început „Olimpiada de fotbal“ în Dolj. Este vorba de proiectul iniţiat de Consiliul Judeţean (CJ) Dolj, în parteneriat cu Clubul Sportiv Județean Știința ,,U” Craiova şi Inspectoratul Școlar Județean Dolj, pentru a le oferi elevilor din clasele V-VIII din tot județul oportunitatea de a se întrece între ei în cel mai popular sport din lume, fotbalul.

Prima etapă a avut loc duminică, la Ișalnița, și a fost câștigată de echipa gazdă, după un maraton de 25 de meciuri. La întrecere au participat 16 școli generale, după cum a anunțat chiar președintele Consiliului Județean, pe pagina sa de socializare.

„A fost maraton de meciuri de fotbal, astăzi, în prima etapă a „Olimpiadei de fotbal” , competiția sportivă organizată între echipele școlilor gimnaziale din întreg județul. 25 de meciuri în total, jucate de 16 echipe, au fost necesare pentru stabilirea câștigătoarei primei runde de înfruntări, pe terenul de fotbal din comuna Ișalnița. În această etapă s-au întâlnit echipele școlilor din localitățile Ișalnița, Goiești, Almăj, Podari, Țuglui, Vârvorul de Jos, Coțofenii din Față, Braloștița, Brădești, Grecești, Cernătești, Carpen, Castranova, Segarcea și Carpen.

Astăzi, cupa a fost câștigată chiar de către echipa gazdă, elevii școlii din Ișalnița, după o finală jucată cu elevii din Grecești. Entuziasmul, talentul și forța tinerilor sportivi au fost demonstrate pe suprafața de joc, dovadă că „Olimpiada de Fotbal” se anunță a fi o campanie de succes. Consiliul Județean Dolj a inițiat și finanțat acest proiect pentru a încuraja mișcarea, sportul și competiția. Astfel, fiecare jucător a primit câte un echipament complet, iar echipa a primit câte 2 mingi”, a anunțat, pe Facebook, președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

A început „Olimpiada de fotbal“. Următoarea etapă se va disputa la Băilești

A doua etapă a „Olimpiadei de Fotbal” se va desfășura duminica viitoare, pe stadionul de fotbal din Băilești, iar cea de-a treia va avea loc peste două săptămâni, la baza sportivă a Centrului Turistic pentru Agrement și Sport a Consiliului Județean Dolj.

La „Olimpiada de fotbal“ au acces toate cele 120 de şcoli generale din Dolj (aproape 3.000 de elevi). Competiţia se va desfăşura zonal, pe şase zone ale judeţului (pentru a se evita deplasările lungi), turneul final urmând să aibă loc la Craiova, la baza sportivă de la aeroport deţinută de Consiliul Judeţean. La finală vor participa cele şase câştigătoare ale fazei zonale. Bugetul alocat competiției a fost de 250.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS