6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCine va reabilita Policlinica pentru Sportivi din Craiova

Cine va reabilita Policlinica pentru Sportivi din Craiova

Cine va reabilita Policlinica pentru Sportivi. Două firme din Craiova au intrat în cursa pentru contractul privind reabilitarea Policlinicii pentru Sportivi, singurul Ambulatoriu de această specialitate din regiunea Oltenia.

Consiliul Județean (CJ) Dolj a pus pe masă 800.000 de euro (TVA inclus) pentru modernizarea clădirii de pe Aleea Voinicului, iar la începutul acestei luni s-a trezit cu două oferte. Romprest SRL şi Novara T Impex SRL, ambele din Craiova, sunt firmele care au depus oferte pentru lucrările de reabilitare a Policlinicii, până la data limită de 3 martie. Acestea au intrat în evaluare, iar comisia de evaluare din cadrul CJ Dolj trebuie să stabilească un câştigător până la sfârşitul acestei luni.

Romprest SRL nu s-a prezentat singură la licitaţie, ci cu patru terţi susţinători: Da Center SRL, Green World Construct SRL (ambele din Craiova), Romversis Top SRL din Bucureşti şi New Team SRL din Cârcea (Dolj). Firma din Bănie figura în 2020 cu 24 de angajaţi, o cifră de afaceri de 3.130.667 de lei şi un profit net de 230.460 de lei. De partea cealaltă, Novara T Impex stă mai bine la cifra de afaceri, dar profitul declarat în 2020 a fost mai mic decât al contracandidatei. E drept şi că firma figura cu 115 angajaţi. Novara T Impex a raportat în 2020 o cifră de afaceri de 7.913.407 lei şi un profit net de 77.272 de lei. La licitaţia pentru reabilitarea Policlinicii pentru Sportivi, firma a venit cu trei subcontractanţi: Siterma SRL din Drăgăşani, Sofirix Soft Solutions din Craiova şi Eleplat SRL din Bucureşti.

Cine va reabilita Policlinica pentru Sportivi. Ce lucrări sunt de executat

Potrivit caietului de sarcini, lucrările care trebuie executate de constructor presupun reabilitare termoenergetică a pereţilor exteriori, a soclului și a terasei clădirii, schimbarea tâmplăriei exterioare, înlocuirea tâmplăriei interioare și reabilitarea planșeului peste subsol. De asemenea, este prevăzută schimbarea instalațiilor termice și sanitare, dar și a instalațiilor de ventilare, climatizare și iluminat. Clădirea va beneficia și de o refacere a finisajelor interioare, în timp ce la exterior va fi refăcut trotuarul după ce va fi înlocuită conducta de canalizare menajeră și pluvială. Pentru a se obține avizul DSP, va trebui amenajată și o platformă de beton, în zona de deșeuri. Lucrările mai presupun şi o recompartimentare interioară, cu o adaptare pentru persoanele cu dizabilități (elevator vertical).

Două firme din Craiova vor să obţină contractul de 800.000 de euro pentru reabilitarea Policlinicii pentru Sportivi, singurul Ambulatoriu de specialitate pentru sportivii din Oltenia

Valoarea totală estimată a lucrărilor de reabilitare a Policlinicii pentru Sportivi este de 3.336.284,91 lei fără TVA, conform devizului general actualizat întocmit în iulie 2021 și aprobat o lună mai târziu de către consilierii județeni. Din acești bani, partea de construcţii și instalaţii este de 2.627.819,21 lei, restul fiind cheltuieli conexe cu protecția mediului, relocarea/protecția utilităților, montajul utilajelor și echipamentelor și organizarea de şantier. Cheltuielile diverse și neprevăzute au fost stabilite de către proiectant la valoarea de 194.062,73 lei, fără TVA. Suma nu a fost inclusă în valoarea estimată a contractului, ea putând fi accesată, după caz, în funcție de necesități.

Contribuţia CJ Dolj la acest proiect: aproape 3 milioane de lei

Pentru reabilitarea Policlinicii pentru Sportivi, CJ Dolj a obținut fonduri europene prin POR 2014-2020. Valoarea totală inițială a proiectului a fost de 2.757.067,60 lei, inclusiv TVA, iar jumătate din aceşti bani, adică aproximativ 1,4 milioane de lei, urma să fie asiguraţi din bugetul judeţului. După actualizarea devizului general, suma necesară investiţiei a crescut la 4.373.193,42 lei (TVA inclus), iar partea CJ Dolj a crescut și ea, cu 1,6 milioane de lei.

Două firme din Craiova vor să obţină contractul de 800.000 de euro pentru reabilitarea Policlinicii pentru Sportivi, singurul Ambulatoriu de specialitate pentru sportivii din Oltenia

Concret, contribuţia proprie iniţială a judeţului Dolj la acest proiect a fost de 1.356.470,17 lei, iar după proiectare ea a crescut la 2.972.595,99 lei. Asta în timp ce asistența financiară neramburabilă din partea UE a rămas aceeași: 1.400.597,43 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS