14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieSecţia de sterilizare a SJU Craiova va fi „sterilizată“

Secţia de sterilizare a SJU Craiova va fi „sterilizată“

Secţia de sterilizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova va intra într-un amplu proces de reabilitare. Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a semnat, astăzi, contractul de lucrări, iar în maxim 12 luni secţia care are aceeaşi vechime cu spitalul va fi complet renovată.

Potrivit preşedintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile, clădirea va fi reparată atât la interior, cât şi la exterior. „Secția de sterilizare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova intră într-un amplu proces de reparații. Astăzi, a fost semnat contractul de atribuire a lucrărilor cu firma care se va ocupa de acest proiect. Clădirea urmează să beneficieze de lucrări atât la interior, cât și la exterior, iar instalațiile electrice, termice și sanitare vor fi înlocuite în totalitate. Reușim astfel să oferim condiții moderne pentru funcționarea uneia dintre cele mai importante secții ale spitalului. Investiția se va realiza cu fonduri din bugetul propriu al Consiliului Județean Dolj, ca parte a angajamentelor pe care ni le-am asumat în planul de modernizare și dezvoltare a Spitalului Județean de Urgență Craiova“, a anunţat Cosmin Vasile, pe pagina sa de socializare.

Secţia de sterilizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova va fi complet reabilitată
Secţia de sterilizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova va fi complet reabilitată

Preşedintele CJ Dolj a mai menţionat că valoare contractului de lucrări se ridică la aproape 700.000 de lei, fără TVA. Adică 168.000 de euro, cu TVA. Iniţial, Consiliul Judeţean scosese din vistierie circa 162.000 de euro pentru reabilitarea secţiei de sterilizare a SJU Craiova, dar licitaţia a fost anulată.

Secţia de sterilizare a SJU Craiova. A crescut suma, a fost ales şi constructorul

Procedura de achiziţie publică a lucrărilor a fost lansată în sistemul electronic în data de 16 iunie 2021, la o valoare estimată de 664.461,84 lei fără TVA, adică 790.000 de lei cu TVA (circa 162.000 de euro). Contractul presupunea lucrări de reparaţii exterioare şi interioare şi viza şi instalaţiile electrice, sanitare şi termice. CJ Dolj cerea ca lucrările să dureze maxim 12 luni de la emiterea ordinului de începere, iar garanţia oferită de constructor să fie de minim doi ani. Criteriul de atribuire a contractului a fost „preţul cel mai scăzut“, iar ofertele au fost aşteptate până la data de 8 iulie 2021.

Doi constructori s-au înscris la licitaţie, ofertele lor au intrat în evaluare, dar, în final, au fost considerate neconforme. Aşa că licitaţia a fost anulată în data de 5 octombrie 2021, conform datelor din SEAP. A fost reluată spre sfârşitul lunii noiembrie, dar cu o valoare estimată mai mare: 746.095,15 lei fără TVA. Adică 887.853 de lei cu TVA, echivalentul a 180.000 de euro. De data asta, patru constructori s-au înscris în cursa pentru contractul de lucrări, iar oferta câştigătoare a fost selectată la începutul lunii februarie.

De lucrări se va ocupa Izotech SRL, o firmă din Pieleşti (Dolj) înfiinţată în 2001, cu domeniul de activitate „Alte lucrări speciale de construcţii“. Firma figura în 2020 cu 19 angajaţi şi o cifră netă de afaceri de 2.347.687 de lei, din care un profit de 328.549 de lei. Contractul a fost semnat pentru suma de 699.555,04 lei fără TVA, adică 832.470,49 lei cu TVA (168.000 de euro).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS