17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAtelierele Operei Române Craiova se mută la Business Center Sud

Atelierele Operei Române Craiova se mută la Business Center Sud

Atelierele Operei Române Craiova se vor muta în clădirea Business Center Sud, imobil situat în incinta Centrului Multifuncţional.

Consiliul Local va aproba, în şedinţa ordinară de joi, darea în administrare, către Opera Română Craiova, a imobilului Business Center Sud. Acesta aparţine domeniului public al municipiului Craiova şi are o valoare de inventar de 2.514.939 de lei. O dată cu clădirea, Opera va primi şi terenul aferent (alee acces, spații parcare), în suprafață de 1.227 mp, cu valoarea de inventar de 130.581,22 lei. Pentru a-şi putea desfăşura în continuare activitatea, având în vedere că imobilul în care funcţionează Opera Română şi Colegiul Naţional „Carol I“ a intrat într-un amplu proces de reabilitare şi consolidare, instituţia a solicitat primăriei un spaţiu suplimentar.

Cererea datează din noiembrie 2021 şi a fost aprobată deja de CL Craiova, chiar în şedinţa din acea lună. Acum, va fi aprobată predarea în mod oficial a Business Center Sud către Opera Română Craiova. Potrivit solicitării depuse la primărie, Opera vrea să mute temporar în clădirea Business Center atelierele de mecanică, tâmplărie, croitorie şi pictură – butaforie. Business Center Sud Craiova a fost finalizat în 2016, cu doi ani mai târziu decât vecinii săi: Centrul pentru IMM-uri şi Centrul de Excelenţă în Afaceri. Clădirea cu regim de înălţime P+1 şi o suprafaţa construită de 1.028,75mp este compusă din spaţii cu destinaţie de birouri, spaţiu multifuncţional inclusiv spaţii anexe, grupuri sanitare, spaţii tehnice, sală de conferinţe şi hol recepţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS