5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGarda de Mediu face bilanțul

Garda de Mediu face bilanțul

Garda de Mediu spune că anul 2021 a aplicat amenzi de sute de mii de euro și a confiscat 20 de mașini. „Comisariatul Județean Dolj al Garzii de Mediu a desfășurat în anul 2021 activități specifice structurate conform Planului de Activități aprobat de Comisariatul General al GNM”, se arată într-o postare a Gărzii. Cele cinci echipe de comisari au acționat pe raza județului Dolj. Aceștia au efectuat 103 acțiuni de inspecție și control la obiective planificate și 838 de acțiuni de inspecție și control la obiective neplanificate. Au fost aplicate 177 amenzi în cuantum de 2.689.000 lei și 17 avertismente. Deasemena comisarii au aplicat și 20 de sancțiuni contavenționale complementare de confiscare de autovehicule și două sancțiuni de desfiintarea a lucrarilo. Au luat măsura suspendării de activității în opt cazuri și în 3 situații au sesizat ale oraganelor de urmarire penală.

Aproape 2.000 de tone deşeuri, transportate ilegal din Ungaria, au fost oprite la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat
Aproape 2.000 de tone deşeuri, transportate ilegal din Ungaria, au fost oprite la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat

Neconformitățile constatate se refera la lipsa actelor de reglementare, neîntocmirea declarațiilor la Fondul pentru Mediu, eliminarea deșeurilor în conditii improprii, lipsa evidenței deșeurilor, nerespectarea prevederilor din actele de reglementare, nerespectare prevederi în cadrul organizării transportului de deșeuri.

În cele doua puncte de trecere a frontierei din județul Dolj, Calafat și Bechet, în perioada mai – septembrie 2021, s-au efectuat controale, zilnic, pentru verificarea modului de respectarea ale prevederilor Regulamentului 1013/2006 privind transferurile de deșeuri. Astfel, au fost realizate un numar de 270 acțiuni în care au fost verificate zilnic, în medie 6-10 transferuri de deșeuri. Din totalul transferurilor de deșeuri verificate numai 6 nu au îndeplinit condițiile de transfer, fiind considerate transferuri ilegale de deșeuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS