-4.5 C
Craiova
miercuri, 26 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitateȘeful CJ Vâlcea: În județ sunt zeci de lucrări publice abandonate de firme

Șeful CJ Vâlcea: În județ sunt zeci de lucrări publice abandonate de firme

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, afirmă că în judeţ există zeci de lucrări ale căror beneficiari sunt autorităţile publice şi care au fost abandonate de constructori, el susţinând că pentru rezolvarea acestor situaţii este nevoie de „legi bune, uşor de înţeles, uşor de aplicat şi uşor de respectat, legi corecte, pentru toată lumea”.


Rădulescu afirmă, într-o postare pe Facebook, că un primar „s-a rugat de un constructor până într-acolo încât să îi pupe mâna, numai să termine lucrarea”, el adăugând că „această umilinţă trebuie să înceteze”.
Constantin Rădulescu (PSD), fost parlamentar şi aflat în al doilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, atrage atenţia, sâmbătă, asupra dificultăţilor cu care se confruntă administraţiile locale care semnează contracte pentru realizarea de lucrări, fără ca firmele contractante să respecte aceste contracte.

„Una dintre problemele cu care ne confruntăm noi, cei care lucrăm în administraţie, este cea legată de episoade triste, în care diverse firme participă şi câştigă licitaţii, uneori zeci de licitaţii, pentru lucrări spre exemplu… lucrări pe care uneori… le întârzie sau şi mai grav în anumite cazuri… nu le fac.
Motivele invocate sunt nenumărate: că plouă… că ninge … că e COVID … că nu au oameni, ba pentru că este mult de lucru… o mie de motive. Îmi spunea un primar că, efectiv, s-a rugat de un constructor până într-acolo încât să îi pupe mâna, numai să termine lucrarea. Această umilinţă trebuie să înceteze!”, scrie Constantin Rădulescu, pe Facebook.


Şeful CJ spune că numai în Vâlcea „avem zeci de lucrări efectiv abandonate de constructor”, iar beneficiarii, autorităţi publice, au puţine instrumente pentru a le putea continua.
„Din păcate, ce nu ştie lumea este că, atunci când reziliezi un contract, firmele te târăsc în procese care durează ani de zile, iar oamenii nu au nevoie de explicaţii de la primari, de la preşedinţii de CJ, ei aşteaptă lucrări finalizate”, adaugă Rădulescu.

”Este nevoie de legi bunem, ușor de înțeles”


Acesta consideră că este nevoie de „legi bune, uşor de înţeles, uşor de aplicat şi uşor de respectat, legi corecte, pentru toată lumea”.
El promite că va face publice detalii „despre fiecare caz în parte” cu privire la lucrările abandonate, subliniind că „soluţii pentru finalizarea lucrărilor există, însă sunt soluţii care ar trebui să fie ultima alternativă”.

„Este un semnal clar pentru cei care cred că pot merge cu ticăloşia până unde vor ei folosindu-se de tot felul de chichiţe legislative sau case de avocatură!”, explică Rădulescu afirmaţiile făcute pe reţeaua de socializare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Membru al unei grupări de cămătari, după gratii

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un bărbat deferit justiţiei într-un dosar de camătă, șantaj, trafic de persoane și proxenetism. Bărbatul a fost arestat în decembrie 2020, iar de atunci a rămas după gratii. Alături de bărbatul arestat preventiv au fost trimişi în judecată alţi şapte inculpaţi, membrii unei grupări infracționale care acționa încă din 2016 în județele Dolj și Argeș, după cum susţin procurorii DIICOT.

ȘTIRI GdS