10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalE oficial! Daniela Barbu (PSD), numită prefect de Dolj

E oficial! Daniela Barbu (PSD), numită prefect de Dolj

Daniela Barbu este noul prefect al judeţului Dolj. Mutarea anticipată încă de la finalul anului trecut a devenit oficială începând de astăzi, o dată cu aprobarea hotărârii de Guvern.

În şedinţa de Guvern care a început de la ora 11.00, premierul Nicolae Ciucă a semnat, pe bandă, mai multe numiri de prefecţi, subprefecţi, secretari şi subsecretari de stat. Evident, majoritatea au fost de la PSD. La fel s-a întâmplat şi la Dolj. Daniela Barbu a fost numită prefect al judeţului, în urmă cu puţin timp, conform unei hotărâri de Guvern.

La finalul anului trecut, Daniela Barbu demisiona din funcţia de viceprimar al Craiovei. Ea a devenit viceprimar o dată cu preluarea mandatului de primar al Craiovei de către Olguţa Vasilescu (noiembrie 2020), iar acum a fost avansată la conducerea Instituţiei Prefectului judeţului Dolj.

Fostul prefect, liberalul Nicuşor Roşca, a devenit subprefect, iar celălalt post de subprefect de Dolj a revenit Venerei Popescu (Asociația Macedonenilor din România), susținută de PSD. Prin hotărârea de Guvern mai sus menţionată, a fost revocat din funcţia de subprefect şi Flavius Sirop (PNL). Cel mai probabil, acesta va primi o funcţie de subsecretar de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS