8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGașca Zurli nu mai ajunge la aprinderea luminițelor de sărbători. Spectacolul de la Craiova, decalat

Gașca Zurli nu mai ajunge la aprinderea luminițelor de sărbători. Spectacolul de la Craiova, decalat

Gașca Zurli cu ale sale personaje atât de îndrăgite de copii nu mai ajunge la Craiova așa cum s-a anunțat inițial, în data de 26 noiembrie. Trupa se află în acea perioadă într-un turneu în străinătate, așa că spectacolul a fost decalat.

Când a lansat procedura de achiziție a serviciilor de organizare a unor „evenimente culturale în perioada 25 noiembrie 2021-26 decembrie 2021“, sau mai bine spus a spectacolelor de sărbători, Primăria Craiova a cerut ca deschiderea seriei de evenimente să fie făcută de Gașca Zurli. Trupa urma să fie prezentă în Piața Mihai Viteazul în data de 26 noiembrie, de la ora 18.00, pentru a da startul sărbătorilor de iarnă de la Craiova. Reprezentația urma să dureze o oră și să coincidă cu aprinderea iluminatului festiv. Între timp, lucrurile s-au schimbat puțin.

Primăria a finalizat evaluarea ofertelor și a selectat firma care se va ocupa de organizarea evenimentelor, dar a fost informată, între timp, că Gașca Zurli nu se află la acea dată în țară. Așa că a schimbat puțin planul, decalând spectacolul.

Gașca Zurli nu mai ajunge la aprinderea luminițelor. Deschiderea o va face Andrei Păunescu

Potrivit reprezentanților municipalității, startul sărbătorilor de iarnă se va da așa cum s-a stabilit inițial, în data de 26 noiembrie, în Piața Mihai Viteazul, dar cu un spectacol susținut de Andrei Păunescu și trupa sa.

„Deschiderea va fi în data de 26 noiembrie, când va fi aprins și iluminatul festiv. Am replanificat puțin programul și vom avea Gașca Zurli pe 1 decembrie, din dorința de a avea un program special de Ziua Națională și în contextul confirmării disponibilității lui Andrei Păunescu pentru 26 noiembrie, un artist care a mai deschis perioada Sărbătorilor de iarnă la Craiova. Spectacolele de vineri, 26 noiembrie și sâmbătă, 27 noiembrie vor fi susținute de instituțiile noastre de cultură, iar cel de duminică va fi decalat pentru ziua de miercuri, 1 decembrie, când va fi prezentă Gașca Zurli. Trupa se va întoarce din străinătate până atunci, iar pe 1 decembrie va fi la Craiova. Asta este singura modificare a evenimentelor de sărbători care vor avea loc la Craiova, în perioada 26 noiembrie – 25 decembrie“, a precizat, pentru GdS, Marina Andronache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.

320.000 de lei pentru scenă, Gașca Zurli și publicitate

Pentru organizarea evenimentelor de sărbători, autoritățile locale au pregătit suma de 320.000 de lei. În acești bani intră însă doar onorariile celor de la Gașca Zurli și scena. Plus servicii de publicitate a evenimentelor artistice de la Craiova. Scena va fi adusă de firma de organizare (cu serviciu de transport, montat – demontat inclus), va fi dotată cu tunuri de căldură, tun de confetti cu cinci programe și două ecrane LED. Scena va rămâne în Piața Mihai Viteazul pentru toate spectacolele programate până la data de 24 decembrie, iar prestatorul trebuie să asigure personalul tehnic și paza acestor echipamente pe toată durata menționată.

Pe lângă show-ul oferit de Gașca Zurli și deschiderea din 26 noiembrie cu Andrei Păunescu în prim plan (venit la invitația Casei de Cultură „Traian Demetrescu“), în Piața Mihai Viteazul sau Piața Frații Buzești din Centrul Vechi vor avea loc o serie de spectacole, în perioadele 3 – 5 decembrie, 10 – 12 decembrie, 17 – 19 decembrie și 23 – 24 decembrie, între orele 18.00 – 20.00. Acestea vor fi susținute de artiști de la instituțiile de cultură subordonate primăriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS