14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria Craiova cumpără două staţii electrice de reîncărcare pentru parcarea subterană

Primăria Craiova cumpără două staţii electrice de reîncărcare pentru parcarea subterană

Primăria Craiova cumpără două staţii de încărcare a autovehiculelor electrice. Acestea vor fi amplasate în Parcarea subterană, de pe Calea Bucureşti. Aici mai sunt două staţii, dar la acest moment el sunt insuficiente.

La momentul construirii parcării subterane au fost amenajate un număr de 619 de locuri de parcare, dintre care 33 sunt pentru motociclete şi 586 pentru autoturisme. Tot la acel moment au fost montate şi două staţii de reîncărcare rapide de 22kw şi 244 de prize electrice pentru încărcarea maşinilor electrice. Între timp, administraţia locală craioveană a constatat că numărul de autovehicule a crescut, iar cele două staţii de încărcare nu pot fi utilizate fiindcă sunt dintr-o generaţie mai veche. Drept urmare este necesară amplasarea altor staţii de reîncărcare de generaţie mai nouă, cu modul de comandă la distanţă pentru Wi-Fi sau GSM.Acestea vor avea o putere maximă de 44Kw Furnizorul celor două staţii trebuie să asigure o garanţie de 24 de luni pentru fiecare echipament.
Firma care va pune la dispoziţia administraţiei locale craiovene cele două staţii are şi obligaţia de a le monta în baza aceluiaşi contract. Contractul are o valoare estimată de 28.764,80 de lei.
Contractul de achiziţie publică a fost publicat în SEAP în data de 12.11.202, iar ofertanţii sunt aşteptaţi să depună ofertele până la data de 17.11.2021.

Nouă staţii electrice de reîncărcare

Primăria Craiova va mai amplasa alte nouă staţii electrice în diferite locaţii din oraş. Amplasamentele identificate şi propuse de Primăria Craiova pentru cele nouă staţii de alimentare sunt următoarele: Staţia de reîncărcare nr. 1 va fi amplasată în Parcarea Piața Constantin Brâncuși de la Gară. Cea de-a doua Staţie de reîncărcare va fi amplasată în Parcarea de la Piața Mare (Calea Bucureşti, tronsonul cuprins între str. Frații Golești și str. Nicolae Bălcescu).


În Parcarea de la Big Craiovița Nouă (b-dul Tineretului, tronsonul cuprins între str. George Enescu și aleea Magnoliei) va fi amplasată cea de-a treia staţie de reîncărcare, iar în parcarea Spitalului nr. 1 (str. Tabaci, tronsonul cuprins între b-dul 1 Mai și str. Râului) va fi amplasată cea de-a patra staţie.
În zona Parcului Nicolae Romanescu (str. Corneliu Coposu, tronsonul cuprins între calea Unirii și str. Eroilor) a fost identificat cel de-al cincilea amplasament, iar cel de-al şaselea, la Grădina Botanică (str. Iancu Jianu, tronsonul cuprins între str. Nicolae Titulescu și str. Constantin Lecca).


În Parcarea de pe strada Împăratul Traian (tronsonul cuprins între str. Spania și str. Henri Coandă) va fi amplasată cea de-a şaptea staţie, iar ultimele două vor fi localizate în parcarea de pe strada Sf. Dumitru (tronsonul cuprins între Calea Unirii și str. Felix Aderca), respectiv în parcarea de pe A.I. Cuza (tronsonul cuprins între str. Arieș și str. Nicolae Bălcescu).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS