22.3 C
Craiova
duminică, 26 iunie, 2022
Știri de ultima orăLocalA început decopertarea gazonului de pe „Oblemenco“

A început decopertarea gazonului de pe „Oblemenco“

De astăzi a demarat acţiunea de decopertare a gazonului de la stadionul de fotbal din Craiova. Aşa cum se anticipa, suprafaţa de joc a arenei „Ion Oblemenco“ va fi schimbată în această pauză competiţională. Primăria Craiova s-a mişcat destul de repede cu procedura de achiziţie a noului gazon, iar firma câştigătoare a demarat deja lucrările.

La licitaţie s-a prezentat doar SC Sports Fields SRL din București, oferta acesteia fiind selectată drept câştigătoare încă din data de 13 septembrie. Lucrurile au devenit clare în privinţa câştigătoarei licitaţiei la finele lunii trecute, când a expirat termenul pentru eventuale contestaţii. Cel mai probabil s-a aşteptat şi disputarea meciului dintre FCU şi Universitatea Craiova, care a avut loc aseară, pentru ca lucrările de înlocuire a gazonului să demareze apoi în trombă. Până acum, a fost scos aproape jumătate din gazon.

A demarat acţiunea de decopertare a gazonului de la stadionul de fotbal din Craiova
A demarat acţiunea de decopertare a gazonului de la stadionul de fotbal din Craiova

Potrivit caietului de sarcini, firma Sports Fields SRL va avea la dispoziție 15 zile să schimbe gazonul de la stadionul de fotbal. În total, se înlocuiesc 8.000 mp de gazon hibrid, tot cu gazon hibrid, şi 2.000 mp de gazon 100% natural, cu gazon artificial (cel de pe margine). Pentru lucrările de înlocuire rulouri gazon hibrid și aplicare rulou gazon artificial la „Complex Sportiv Craiova – Stadion de Fotbal“, primăria era dispusă să plătească 2.885.025,33 lei (fără TVA). Adică, aproximativ 700.000 de euro, cu TVA. În 2021, Sports Fields s-a ocupat de schimbarea suprafeței naturale cu una hibridă la stadionul Arena Națională, dar și de întreținerea noii suprafețe de joc pe perioada EURO 2020.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cadavrele a cel puțin 17 tineri, descoperite într-un club...

Cadavrele a cel puţin 17 persoane, majoritatea tineri,...

ȘTIRI GdS