14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-a terminat piatra colorată! RAADPFL Craiova face aprovizionare de 100.000 de euro

S-a terminat piatra colorată! RAADPFL Craiova face aprovizionare de 100.000 de euro

S-a terminat piatra colorată! Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova îşi reface stocul de piatră spartă decorativă.

Este vorba de acele pietricele colorate cu care Regia din cadrul primăriei a împânzit oraşul, în special în jurul arbuştilor şi plantelor decorative plantate pe spaţiile verzi. Pietricelele viu colorate se văd cel mai bine pe Calea Bucureşti, pe spaţiul verde dintre liniile de tramvai, dar ele au fost folosite în mai multe zone din Craiova (parcuri, grădini, spaţii verzi). Piatra spartă decorativă a fost folosită în ultimul an pentru a împrejmui, în diferite forme şi culori, materialul dendrofloricol plantat în zonele verzi.

Stocul de piatră colorată pare pe sfârşite, de aici şi acţiunea RAADPFL Craiova de a încheia un acord cadru pentru „furnizare piatră spartă decorativă“. Aprovizionarea ar putea costa Regia aproape 100.000 de euro. Licitaţia a demarat zilele trecute, având o valoare estimată între 44.200 de lei şi 403.000 lei, fără TVA. Din experienţa precedentelor acorduri cadru încheiate de RAADPFL, achiziţia s-a făcut mai mereu la valoarea maximă. Adică, în total, s-ar putea ajunge la o valoare a contractelor, cu TVA, de aproape 100.000 de euro.

S-a terminat piatra colorată! Ce cumpărături face RAADPFL Craiova

Regia care administrează domeniul public din Craiova a împărţit acordul cadru în două loturi: piatră decorativă colorată şi piatră spartă decorativă. RAADPFL vrea opt tipuri de piatră colorată: verde deschis, galben, albastru deschis, mov, albastru închis, portocaliu, cărămiziu/maro şi roşu. „Colorarea pietrelor este realizată printr-un sistem de colorare special, ce oferă garanţia culorii de minim 6 luni de la livrare, pentru utilizarea pietrelor în mediu exterior, semiumed (ploaie, grindină, zăpadă etc)“, se menţionează în caietul de sarcini.

Pietrele trebuie să fie din carbonat de calciu sau cuarţ, ori marmură şi să aibă o granulometrie de 7-12 mm. Contractul are o valoare minină de 41.600 de lei şi una maximă de 260.000 de lei, fără TVA. Asta înseamnă o cantitate minimă de 16.000 kg şi una maximă de 100.000 kg. Adică un preţ estimat de 2,6 lei/kg. Contractul va fi oferit firmei care va veni cu preţul cel mai mic. Potrivit caietului de sarcini, livrarea trebuie făcută în 15 zile lucrătoare de la comanda lansată de RAADPFL.

Ofertele sunt aşteptate până la data de 29 septembrie

Piatra spartă decorativă solicitată de Regie trebuie să aibă două culori, alb şi bej. Ea trebuie să fie din calcar sau marmură, cu o granulaţie de 7-15 mm. Valoarea achiziţiei este cuprinsă între 2.600 de lei şi 143.000 de lei, fără TVA, pentru o cantitate minimă de 4.000 kg şi una maximă de 220.000 kg. Adică un preţ estimat de 0,65 lei/kg. Criteriul de atribuire este acelaşi: „cel mai mic preţ“. Aici, termenul de livrare este de trei zile de la comandă. Ofertele pentru ambele loturi sunt aşteptate până la data de 29 septembrie.

Piatra trebuie să fie ambalată în saci închişi şi depozitată în spaţii ferite de umezeală şi căldură. Ea ar urma să fie adusă la depozitul RAADPFL din incinta Parcului „Nicolae Romanescu“. Conform datelor din caietul de sarcini, piatra decorativă colorată şi piatra spartă decorativă este necesară în vederea executării lucrărilor de amenajare previzionate pentru toamna anului 2021 – anul 2022.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS