10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScenă şi efecte speciale de 179.000 de euro la The Artist Awards

Scenă şi efecte speciale de 179.000 de euro la The Artist Awards

The Artist Awards, cel mai mare show dedicat industriei muzicale din România, revine la Craiova. Evenimentul organizat de Opera Română Craiova în parteneriat cu Big Events va avea loc pe 18 şi 19 septembrie, în Piaţa „Mihai Viteazu“, începând cu ora 19.00.

Spectacolul va încheia cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional „Elena Teodorini“, care a început în data de 14 august. INNA, Carla’s Dreams, Irina Rimes, Minelli, Smiley, 3SudEst sau The Motans sunt doar câteva dintre numele care vor urca pe scena The Artist Awards 2021 şi vor susţine show-uri memorabile, după cum precizează organizatorii.

Alături de cei mai populari şi îndrăgiţi artişti români, Opera Română Craiova a pregătit un program special pentru cea de-a doua zi a evenimentului. Organizarea The Artist Awards a devenit deja o tradiţie în Bănie. Excepând anul 2020, când spectacolele au fost interzise din cauza pandemiei de Covid-19, cei mai buni artişti din muzica uşoară românească s-au obişnuit parcă să facă drumul la Craiova pentru a fi premiaţi şi a cânta, implicit, pe scena din Piaţa „Mihai Viteazu“. O scenă la montarea căreia se lucrează, deja, de săptămâna trecută.

Cine se ocupă de montarea scenei

Pentru scena din Piața „Mihai Viteazu“, Opera Română Craiova a avut la dispoziție peste 180.000 de euro. Procedura de achiziție publică a serviciilor de organizare a evenimentului artistic de sâmbătă și duminică a fost lansată la data de 13 august, iar ofertele au fost așteptate până pe 23 august. Câștigătorul a fost desemnat o zi mai târziu, după care s-a așteptat o săptămână pentru eventuale contestații.

Pentru montarea scenei din Piaţa „Mihai Viteazu“, la pachet cu toate efectele speciale, decorurile şi producţia video pentru The Artist Awards, Opera Română Craiova va plăti circa 179.000 de euro (Foto: Claudiu Tudor)
Pentru montarea scenei din Piaţa „Mihai Viteazu“, la pachet cu toate efectele speciale, decorurile şi producţia video pentru The Artist Awards, Opera Română Craiova va plăti circa 179.000 de euro (Foto: Claudiu Tudor)

Opera a estimat achiziția la 764.705,88 lei, fără TVA, și a atribuit-o la valoarea de 738.741,18 lei singurului ofertant înscris la licitație: Rental Audio Video System SRL, din București. Atribuirea contractului de 879.102 lei cu TVA, adică circa 179.000 de euro, s-a făcut pe 7 septembrie, cu mențiunea că dacă, între timp, vor apărea restricții din cauza pandemiei contractul va fi anulat. Până în prezent, rata de infectare în Craiova este sub pragul de 1 la mia de locuitori.

În ce constau serviciile de 179.000 de euro

Ce trebuie să facă firma de acești bani? Să monteze și să demonteze scena, operațiune în care intră o serie de lucrări specifice care ar contribui la show-ul muzical de la The Artist Awards. Și anume: montare/demontare structuri laterale din Layher; montare/demontare/operare instalație de sonorizare; montare/demontare/operare instalație de afișare; montare/demontare/operare instalație de lumini inteligente; asigurare curent electric; asigurare efecte speciale și decoruri (minimum 10 aparate Laser, 10 aparate pentru flăcări, opt maşini de fum, 10 ventilatoare); asigurare producție video ecrane scenă (suport video cu minim 360 mp de ecran LED modular de exterior, instalaţie de lumini inteligente montată în perimetrul scenei).

Pentru montarea scenei din Piaţa „Mihai Viteazu“, la pachet cu toate efectele speciale, decorurile şi producţia video pentru The Artist Awards, Opera Română Craiova va plăti circa 179.000 de euro (Foto: Claudiu Tudor)

De asemenea, firma se mai ocupă de asigurarea echipei tehnice pentru manipularea, instalarea, operarea și asigurarea bunei funcționări a tuturor echipamentelor și a sistemelor tehnice pe toată durata evenimentului și de asigurarea serviciilor de pază și acces la eveniment. În caietul de sarcini, Opera Română Craiova a specificat că nu asigură cheltuielile cu transportul scenei și cu cazarea și masa celor care montează scena.

Prezenţa la The Artist Awards, în baza adeverinţei de vaccinare sau a unui test Covid negativ

The Artist Awards 2021 este un eveniment gratuit. Accesul se va face în baza adeverinţei de vaccinare sau a unui test PCR sau antigen cu rezultat negativ, făcut cu cel mult 72 de ore, respectiv 24 de ore înainte de eveniment.

„O zonă VIP cu 200 locuri pe scaune va fi amenajată pentru cele două zile de eveniment, în care spectatorii se pot bucura de cea mai bună vizibilitate şi pot savura cele peste şase ore de show-uri muzicale în fiecare zi. Sunteţi invitaţi să luaţi parte live la cel mai aşteptat eveniment muzical al acestui an şi să fiţi martorii unor recitaluri senzaţionale din confortul locurilor amenajate în gradena destinată publicului amplasată în zona fântânii muzicale“, au anunţat organizatorii. Biletele pentru zona VIP au preţul de 100 de lei/zi şi au fost puse de joia trecută în vânzare, la agenţia Operei Române Craiova.

Care sunt artiștii nominalizați la The Artist Awards 2021

The Artist: Carla’s Dreams,m Minelli, Inna, Smiley, 3SudEst;

Best Song: Carla’s Dreams – Simplu și Ușor, Minelii – Rampampam, Inna – Flashbacks, Smiley & Delia – Ne vedem noi, 3SudEst & Andra – Jumătatea mea mai bună;

Best Upcoming Artist: Iuliana Beregoi, Olivia Addams, EMAA, Bruja, wrs; 

Best Electronic/Dance: DJ Project, Sasha Lopez, Sickotoy, Pax, Bastard;

Best Video: Antonia – Îmi placi tu, Alina Eremia – Noi, Andia x Spike – Anotimpuri, Inna – Maza, Ami & Tata Vlad – Enigma;

The Female Artist: Inna, Minelli, Delia, Andra, Irina Rimes;

The Male Artist: Smiley, The Motans, Liviu Teodorescu, Killa Fonic, Spike;

Best Collaboration: Smiley & Delia – Ne vedem noi, 3SudEst & Andra – Jumătatea mea mai bună, Ami & Tata Vlad – Enigma, The Motans & EMAA – Insula, Irina Rimes & Cris Cab – You Love;

Best Pop Rock: Vama, Vița de Vie, Vunk, Voltaj, Iris;

Best Urban Act: Killa Fonic, Nane, Ian, Azteca, Amuly;

International Breaktrough: Minelli, Olivia Addams, Monoir, Holly Molly, Bastard;

Best Album: Alina Eremia – Deja Vu, Killa Fonic – 2089, Azteca – RMN, Mira – Divina;

Best Remixer: Pax, Dirty Nano, Robert Cristian, DJ Dark, AlbWho;

Best Live Act: The Motans, Carla’s Dreams, Alina Eremia, Irina Rimes, Delia;

Best Artist on TikTok: Delia, Iuliana Beregoi, Olivia Addams, Theo Rose, Smiley;

Best Young Radio Performance: Iuliana Beregoi, Yuka, Alessiah, Cleopatra Stratan, Brianna;

International Hitmaker: Alex Cotoi, David Ciente, Viky Red, Minelli, Cristian Tarcea;

Best Producer: Alex Cotoi, Marcel Botezan și Sebastian Barac, Viky Red, Alex Turcu, Șerban Cazan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS