12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPolițiștii doljeni de la Rutieră, la datorie și weekendul acesta

Polițiștii doljeni de la Rutieră, la datorie și weekendul acesta

Polițiștii cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj sunt prezenți la datorie și în acest weekend pentru prevenirea accidentelor de circulație și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice.

Polițiștii rutieri vor acționa și cu mijloacele tehnice din dotare pentru supravegherea traficului rutier din județ, cu scopul de a preveni și combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au aplicat 98 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 36.000 de lei. Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut nouă permise de conducere.

De asemenea, polițiștii au constatat 6 infracțiuni la regimul circulației rutiere, fiind depistate persoane care au condus vehicule aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice ori care au condus vehicule fără a deține permis de conducere.

Șofer beat și fără permis, depistat la Mârșani

Vineri, polițiști cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Daneți au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism condus pe raza comunei Mârșani de un bărbat, de 33 de ani, din localitate.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o concentrație de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din verificările efectuate de polițiști, s-a stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că autoturismul în cauză ar fi fost sustras și condus fără drept, fără acordul proprietarului.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis și furt în scop de folosință, urmând ca la finalizare să fie propusă soluție prin unitatea de parchet competentă.

De asemenea, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă conform OUG 195/2002.

Șofer beat și cu permisul suspendat la Georocu Mare

Noaptea trecută, polițiști cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșoveni au oprit pentru control un bărbat de 31 ani, din Bratovoești, sat Georocu Mare, care conducea un autoturism pe DJ 551A, în localitatea Georocu Mare.

Din verificări, polițiștii au stabilit că bărbatul are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat.

Totodată, cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație de 0,99 mg/l, alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice.

O șoferiță a depășit în zonă interzisă la Poiana Mare

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Dolj au depistat o femeie de 32 de ani, din comuna Desa, care, în timp ce conducea un autoturism pe DN 55A, pe raza comunei Poiana Mare a efectuat manevra de depășire în zona de acțiune a indicatorului Depășirea interzisă.

Cea în cauză a fost sancționată contravențional conform O.U.G. 195/2002 cu amendă în valoare de 580 lei iar ca măsură complementară i-a fost reținut permisul de pentru o perioadă de 30 zile.

Adolescentă lovită pe trecere de pietoni la Craiova

Noaptea trecută, poliţişti din cadrul Biroul Rutier Craiova au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe bulevardul Dacia din Craiova, a avut loc un accident rutier.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au stabilit că un bărbat, de 50 de ani, din comuna Oprișor, județul Mehedinți, care conducea un autoturism pe bulevardul Dacia, la intersecția cu strada 1 Decembrie, din localitate, ar fi accidentat o adolescenta de 16 ani, din comuna Zătreni, județul Vâlcea, care se angajase în traversarea strazii pe marcajul pietonal.

În urma evenimentului rutier, adolescenta a fost transportată la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, fiind conștientă și cooperantă.

Conducătorul auto a fost testată cu aparatul alcotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvarşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS