17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieMarea cârpeală a străzilor din Craiova

Marea cârpeală a străzilor din Craiova

În Craiova a început marea cârpeală pe străzi. Gazeta de Sud a scris, în ultima perioadă, despre problemele apărute pe numeroase artere din Craiova. Compania de Apă sau anumite firme intervin pentru diverse lucrări, apoi uită să mai readucă străzile la starea iniţială. Aşa se face că oraşul nostru e plin de gropi în care s-au pus nisip şi pietriş, asfalt crăpat pe suprafeţe considerabile şi guri de canal neaduse la cotele inițiale ale străzilor. Plângerile craiovenilor legate de reparaţiile făcute de mântuială curg fără încetare.

„Vor să ne facem maşinile praf“

GdS a mers, ieri, pe alte străzi cu probleme din Craiova. O plimbare cu maşina prin oraş devine din ce în ce mai neplăcută. Asta din cauza diverselor probleme de pe carosabil. Pe Strada General Constantin Argetoianu erau, ieri, două zone, foarte apropiate, unde CAO făcuse săpături şi acoperise gropile cu nisip. La una dintre aceste gropi se intervenea şi cu stratul de astfalt. Însă, oamenii care locuiesc pe strada respectivă s-au plâns în legătură cu această situaţie. „Au lasat gropile astea de câteva zile. Au pus doar nisip în ele. Eu nu pot să înţeleg motivul pentru care fac acest lucru şi nu fac reparaţiile cap-coadă, în acelaşi timp. Vor să ne facem maşinile praf“, a spus un şofer care locuieşte pe Strada General Constantin Argetoianu.

În capătul opus al aceleiaşi străzi, la intersecţia cu strada Doljului, două guri de canal aproape s-au îngropat în stratul de asfalt, iar în urma acestui proces au rezultat două gropi destul de mari, în care poţi să îţi avariezi maşina. Chiar dacă situaţia durează de multă vreme, nimeni nu a intervenit.

Strada Opanez se degradează constant

Strada Opanez s-a degradat foare mult. Pe toată lungimea este crăpată exact pe mijloc. În plus, la intersecţia cu strada Făgăraş, CAO a făcut o săpătură, iar groapa a acoperit-o doar cu nisip. Acum maşinile trec direct prin aceasta şi tasează nisipul. Dar problemele de pe această arteră nu se opresc aici. Pe lăţimea străzii au fost săpate şanţuri pentru lucrări la reţeaua de apă sau canalizare, au fost fost acoperite cu asfalt, dar în bataie de joc. Astfel că traversarea Străzii Opanez cu maşina nu este deloc confortabilă, iar maşinile se avariază în timp.

Mai multe străzi din Craioviţa au probleme

Şi pe multe artere din Craioviţa sunt probleme legate de săpăturile făcute de CAO şi lăsate nereparate. La intersecţia străzilor Craioveşti cu Tufănele, o groapă pătrată, cu suprafaţă destul de mare, a fost acoperită cu pietriş şi uitată aşa. Când maşinile trec peste groapa respectivă, pietrele încep să sară şi să se înşire pe carosabil. La câţiva metri distanţă, în continuarea străzii Craioveşti, o gură de canal ridicată peste nivelul asfaltului şi o groapă care i s-a alăturat, dau emoţii şoferilor.

Şi pe Strada Constantin Brâncoveanu, o altă intervenţie care nu a fost dusă la bun sfârşit de Companie de Apă dă bătăi de cap şoferilor. Groapa a fost acoperită, şi de această dată, cu pietriş. Aceasta se află exact în mijlocul carosabilului, iar şoferii nu o pot ocoli. Potrivit reprezentanţilor CAO, gropile de pe străzile Craioveşti şi Constantin Brâncoveanu sunt în refacere.

Săpături mari pe stăzile A.I. Cuza şi Paşcani

Ieri erau săpături şi pe străzile Alexandru Ioan Cuza şi Paşcani. O groapă destul de mare era făcută şi marcată cu balize exact lângă trecerea de pietoni de la intersecţia străzilor A.I. Cuza şi Calea Unirii. Pe strada Paşcani, o echipă de muncitori ai CAO intervenea. Reprezentanţii companiei au spus că în acea zonă, în faţa Liceului Tehnologic ”Costin D. Nenițescu” Craiova, este o avarie la rețeaua de apă.

Într-un răspuns al Companiei de Apă către GdS, legat de modul în care se acoperă gropile în urma lucrărilor, reprezentanţii companiei au precizat că acestea sunt acoperite, iniţial, doar cu nisip, tocmai pentru ca maşinile care trec peste să îl taseze. Astfel, ei se asigură că după ce toarnă asfalt, acesta nu se va lăsa.

Cu alte cuvinte, şoferii îşi rup maşinile în favoarea CAO. Iar dacă se întâmplă, de exemplu, să îţi avariezi maşina pe domeniul public, banii îi poţi recupera doar printr-o hotărâre judecătorească. „Primăria nu are un contract cu o firmă de asigurări. Primăria Craiova despăgubește persoanele ale căror autoturisme au fost avariate doar ca urmare a unei hotărâri judecătorești, care stabilește cuantumul despăgubirilor în baza unei expertize tehnice judiciare“, arată un răspuns al Primăriei Craiova.

Aşadar, şoferilor nu le rămâne decât să circule cu cea mai mare atenţie şi să facă slalom printre gropi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS