25 C
Craiova
duminică, 21 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎn ce cartiere de la marginea Craiovei se mai introduce canalizarea

În ce cartiere de la marginea Craiovei se mai introduce canalizarea

În Craiova continuă lucrările de introducere a reţelei de canalizare menajeră. După racordarea la reţeaua de canalizare menajeră a cartierului Făcăi, lucrările s-au mutat în cartierul Izvorul Rece, dar şi pe alte străzi de la periferia municipiului.

De fapt, firma de construcţii lucrează în paralel atât în Făcăi, pentru racorduri, cât şi în zona Izvorul Rece, Brestei şi Catargiu, pentru introducerea conductelor de canalizare.

„Continuă acțiunile de introducere a sistemului de canalizare în cartierele de la marginea Craiovei. Constructorul acționează, în paralel, pe mai multe șantiere deschise pe Calea Brezei, strada Tulcea, strada Dorobanți, alea IV Izvorul Rece și strada Giurgiu, pentru introducerea conductelor principale de canalizare. De asemenea, în cartierul Făcăi, acolo unde sistemul de canalizare tocmai ce a fost introdus pe toate străzile, se derulează operațiuni de racorduri către proprietăți, pe strada Ialomița“, a anunţat pe Facebook primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

Care este valoarea lucrărilor privind reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare

Lucrările mai sus menţionate se execută în cadrul contractului „Reabilitare și extindere rețele de apă și canalizare în zona de Vest a Municipiului Craiova”, în valoare de 72 de milioane de lei, fără TVA. La finalul lucrărilor, cartierele Rovine II, Izvorul Rece, Brestei, Mofleni, Catargiu şi Făcăi vor avea parte de canalizare menajeră. Reabilitarea rețelei de alimentare cu apă în zona de vest a Craiovei se va face pe o lungime de 3.872 de metri, în timp ce extinderea rețelei de canalizare presupune introducerea a 58.112 metri de conducte. De lucrări se ocupă asocierea DSE Consulting SRL – Thermal Pipes Solutions SRL – Utalim SA.

Se lucrează la introducerea sistemului de canalizare în cartierele mărginaşe ale Craiovei
Se lucrează la introducerea sistemului de canalizare în cartierele mărginaşe ale Craiovei

Compania de Apă Oltenia, cea care derulează Masterplanul de apă şi apă uzată al Doljului (un proiect european de 445,8 milioane de euro) a semnat contractul şi pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare din zona de est a municipiului Craiova. Lucrările se vor executa în cartierele Bariera Vâlcii, Drumul Apelor, Plaiul Vulcănești, Valea Roșie (unde se extinde rețeaua de alimentare cu apă a cartierului ANL), Craiovița Nouă, 1 Mai, dar şi în zona de la Podul Consul până la Niela. În total, rețeaua de canalizare se va extinde aici pe o lungime de aproximativ 30.000 de metri. Licitația a fost câștigată tot de asocierea DSE Consulting SRL – Thermal Pipes Solutions SRL – Utalim SA, contractul având o valoare de 82.611.548,26 lei, fără TVA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS