22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVIDEO / Când va avea zona de periferie a Craiovei canalizare menajeră

VIDEO / Când va avea zona de periferie a Craiovei canalizare menajeră

-

În zona de periferie a municipiului Craiova au demarat lucrările de introducere a reţelei de canalizare menajeră. Este vorba de contractul de execuție lucrări cu numărul zece din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj”, care se referă la „Reabilitare și extindere rețele de apă și canalizare în zona de Vest a Municipiului Craiova“.

Concret, prin intermediul Masterplanului de apă şi apă uzată al Doljului, proiect european de 445,8 milioane de euro, cartierele Rovine II, Izvorul Rece, Brestei, Mofleni, Catargiu şi Făcăi vor avea parte de canalizare.

Lucrările au demarat de joi, după cum a anunţat pe pagina de socializare primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. Primul cartier vizat pentru racordarea la reţeaua de canalizare menajeră a fost Făcăi. „Au început de astăzi (joi – n.r.) lucrările de canalizare în zona de periferie a Craiovei. Prima stradă care a intrat în lucru este Harghita, din cartierul Făcăi. În următorii doi ani de zile, vor fi introduse conducte de canalizare pe toate străzile și aleile unde nu există, în baza contractului Aducțiunea Firului 2 Isvarna si canalizare, cu valoare de 450 de milioane de euro, acesta fiind și cel mai mare contract de acest gen din Europa“, a fost postarea edilului, după o vizită la faţa locului.

Canalizare menajeră. După Făcăi urmează Izvorul Rece

Episodul s-a repetat şi vineri. De data asta, la vizita de pe şantier au fost invitaţi şi reprezentanţii presei. Primarul Craiovei a precizat acum că, „la ritmul în care se lucrează şi după calculele noastre nu trebuie să stăm trei ani pentru finalizarea lucrărilor de canalizare în zona de periferie a Craiovei, ci ele se vor termina cam într-un an şi câteva luni“.

Olguţa Vasilescu a mai menţionat că după finalizarea lucrărilor din cartierul Făcăi, constructorul se va muta în cartierul Izvorul Rece. „După canalizare va începe şi modernizarea străzilor, iar prima stradă din Făcăi care va fi asfaltată va fi Tisa. Oricum, nu va rămâne nicio gospodărie din Făcăi care să nu fie racordată la canalizare“, a mai spus edilul.

Lucrările aferente contractului „DJ-CL-02 Reabilitare și extindere rețele de apă și canalizare în zona de Vest a Municipiului Craiova” cuprind reabilitarea rețelei de alimentare cu apă în zona de vest a orșului pe o lungime totală de 3.872 metri, dar și extinderea rețelei de canalizare pe o lungime totală de 58.112 metri. Contractul are o valoare de 72.127.319 lei – fără TVA, iar constructorul este asocierea DSE CONSULTING SRL – THERMAL PIPES SOLUTIONS SRL – UTALIM SA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS