10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal(VIDEO) Se toarnă primul strat de asfalt pe drumul judeţean Craiova - Cetate

(VIDEO) Se toarnă primul strat de asfalt pe drumul judeţean Craiova – Cetate

-

Imagini spectaculoase cu lucrările la drumul judeţean Craiova – Cetate. Astăzi a fost turnat primul strat de asfalt pe tronsonul I al DJ 552. De lucrări se ocupă firma craioveană Erpia SA. Aceasta lucrează alături de Domarcons SRL la modernizarea DJ 552 Craiova – Cetate, tronsonul de la Craiova (km 4) până la Terpeziţa (km 31).

Erpia SA a luat în primire sectorul care pleacă de la kilometrul 18. Aici a început să toarne primul strat de asfalt, pe o distanţă de 10 kilometri. „Am început turnarea primului strat de asfalt pe un sector de 10 kilometri de drum, între localităţile Sărbătoarea și Lazu. Se lucrează şi la rigolele carosabile, zidurile de sprijin, accesele la proprietăţi, am introdus şi 600 de piloni“, au precizat, pentru GdS, reprezentanţii firmei de construcţii.

Un anunţ privind asfaltul turnat pe drumul judeţean Craiova – Cetate a fost făcut, în urmă cu puţin timp, şi de către preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile.

„Se toarnă primul strat de asfalt pe drumul județean 552, Craiova-Cetate, pe distanța dintre localitățile Sărbătoarea și Lazu. Lucrările au început în această dimineață și, timp de trei săptămâni, se va lucra pe un tronson de 10 kilometri lungime, până la intrarea în localitatea Lazu. Pe șantier se lucrează cu 55 de muncitori, 25 de utilaje și 20 de autobasculante care asigură transportul asfaltului. 750 de tone de asfalt se vor turna zilnic, pe un singur sens de mers, pe o distanță de cel puțin 1,5 km. Echipele de muncitori vor lucra alternativ la sensurile de mers pentru a permite circulația rutieră în zonă“, a scris Cosmin Vasile pe pagina de socializare.

Drumul judeţean Craiova – Cetate, modernizat cu circa 50 de milioane de euro

Drumul judeţean Craiova – Cetate este modernizat printr-un proiect european de aproape 50 de milioane de euro implementat de Consiliul Judeţean Dolj. O parte din sumă a fost însă asigurată de instituţie printr-un împrumut bancar contractat în 2019. Lucrările de modernizare a DJ 552 Craiova – Mofleni – Bucovăț – Terpezița – Sălcuța – Vîrtop – Caraula – Cetate au fost împărțite în două loturi. Lotul I de lucrări presupune modernizarea DJ 552 de la Craiova (km 4+200) până la Terpezița (km 31+850). De lucrări se ocupă două firme craiovene cu experiență Domarcons SRL și Erpia SA, contractul având o valoare de 99.988.883 lei, inclusiv TVA.

De lotul doi, tronsonul de 39,8 km de la Terpezița până la Cetate, se ocupă asocierea Strade Bauunternehmung SRL – Condor Păduraru SRL – Hydrostroy AD. Contractul are o valoare de 99.382.303,21 lei cu TVA Termenul de execuție este de 14 luni. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 2020, la sfârşitul lunii mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ambulatoriul de la Spitalul Municipal Filantropia va fi echipat...

Spitalul Municipal Filantropia își va dota cabinetele din Ambulatoriu...

ȘTIRI GdS