7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjContinuă deszăpezirea pe Transalpina

Continuă deszăpezirea pe Transalpina

Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu a continuat activitățile de deszăpezire pe cea mai înaltă șosea din țară. În week-end utilajele au intrat pe tronsonul cuprins între Rânca și Obârșia-Lotrului. Sunt câteva zone unde este zăpadă mai multă. Între acestea se află și Pasul Urdele, unde șoseaua trece prin cel mai înalt punct.

Autoritățile și-au propus ca în mai puțin de o lună de zile să fie finalizate lucrările de deszăpezire.

Șoseaua va fi astfel pregătită pentru redeschidere. Turiștii și întrepinzătorii abia așteaptă să fie redeschisă cât mai rapid Transalpina. „Se lucrează pe tronsoane până se va ajunge la porțiunile cu zăpadă foarte mare. Suntem siguri că vor fi zone și cu zăpadă de câțiva metri, dar vor trece și de ele. Deja ne apropiem de prima lună de vară. A mai plouat, mai cresc și temperaturile și stratul de zăpadă mai scade cât de cât.

După etapa de deszăpezire se va trece la pregătirea șoselei pentru redeschidere. Este vorba de marcaje, panouri și elemente de siguranță”, a declarat Cristi Tudor, reprezentant al Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu. Este nevoie chiar și de asfaltări pe Transalpina, pe o lungime de 3,4 kilometri, în dreptul stațiunii Rânca. Aici drumul este degradat și sunt foarte multe gropi. Acestea fie trebuie să fie plombate, fie va fi turnat un nou covor asfaltic pe tronsonul respectiv din DN 67 C Transalpina.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS