19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGarda de Mediu a găsit 10 tone de deşeuri abandonate lână Parcul Tineretului

Garda de Mediu a găsit 10 tone de deşeuri abandonate lână Parcul Tineretului

-

După incendiul care a avut loc duminică, 11.04.2021 în cartierul Mofleni, Garda de Mediu a făcut verificări în zonă. Comisarii de mediu au descoperit în imediata vecinătate a Parcului Tineretului 10 tone de deșeuri reciclabile. Acestea erau abandonate pe o suprafață de aproximativ 500 de mp.

Duminica, 11.04.2021, în jurul orei 16.00, comisarul- șef al GNM CJ Dolj a fost anunțat telefonic de către un cetățean care locuiește în cartierul Mofleni în legătură cu un incendiu de vegetație. Imediat a fost apelat ISU Dolj, care a confirmat că este un incendiu de vegetație în zona bălții din acest cartier.

În vederea evaluării impactului asupra factorilor de mediu, comisarul șef s-a deplasat la locul incendiului și a constatat că au ars circa 10 ha de teren ocupat de papură, stufăriș, vegetație specifică zonelor umede. Camerele de supraveghere video ale unui agent economic din vecinătatea zonei incendiului au surprins două persoane care au pus foc și au fugit. Având în vedere suprafața mare a zonei de biodiversitate distrusă, a fost notificat Inspectoratul de Poliție Județean Dolj pentru identificarea și sancționarea persoanelor respective.

Operatorul amendat cu 20.000 de lei

De asemenea, în cadrul acestei acțiuni, comisarul șef al Comisariatului Județean Dolj al GNM a identificat un amplasament cu deșeuri de plastic abandonate pe o suprafață de aproximativ 500 mp. Comisarii Gărzii de Mediu au identificat generatorul (colector de deseuri reciclabile) care a abandonat aproximativ 10 tone de deșeuri pe acest amplasament.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 20.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor si au fost impuse măsuri și termene de remediere a situației

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiovenii de la periferie“înoată” pe străzi. La fiecare ploaie...

Atunci când plouă, străzile de la periferia Craiovei devin...

ȘTIRI GdS