6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO firmă a fost depistată de Gardă în timp ce ardea 15 de tone de deşeuri

O firmă a fost depistată de Gardă în timp ce ardea 15 de tone de deşeuri

O societate din Craiova a fost depistată de Garda de Mediu în timp ce ardea 15 tone de deşeuri. Operatorul economic a fost amendat cu 20.000 lei şi obilgat să apeleze la un operator autorizat ca să distrugă restul de deşeuri.

Comisariatului Judeţean Dolj a fost anunţat telefonic de către un craiovean că în spatele Complexului comercial Marlorex se ard deşeuri. Arderea de deşeuri amestecate cu plastic, carton şi textile degaja un fum dens.

„În jurul orei 9,30 un cetăţean a sunat pe numarul de fix al Comisariatului Judeţean Dolj informând că în spatele Complexului Comercial Marlorex se degaje un fum dens. Imediat comisarul şef şi comisarul de permanenţă s-au deplasat la faţa locului şi s-a constatat că platforma de colectare deşeuri a complexului era cuprinsă de foc .S-a solicitat prin telefonul de permanenţă al ISU Dolj , prezenţa unei formaţii de pompieri care în aproximativ o jumătate de oră, cu ajutorul unui buldoexcavator au lichidat incendiul. Au ars circa 15 tone de deşeuri municipale amestecate cu plastic ,hârtie,carton şi textile. Operatorul economic în cauză a fost sancţionat contravenţional pentru nerspectarea Legii nr.211/2011 privind regimul deşeurilor cu amendă în cuantum de 20.000 de lei şi măsura de eliminare a resturilor de deşeuri cu un operator autorizat”, se arată într-o postarea pe pagina de Facebook a GM Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS