10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrins că ardea deşeuri din dezmembrări, un craiovean s-a ales cu o amendă de 6.000 de lei

Prins că ardea deşeuri din dezmembrări, un craiovean s-a ales cu o amendă de 6.000 de lei

Un craiovean din cartierul Făcăi s-a alesc cu o amendă de 6.000 de lei pentru că ardea dşeuri din dezmembrări în gospodărie. Un localnic din zonă a suna la 112 şi a alertat pompierii. La faţa locului au ajuns echipaje ale ISU Dolj, ale Secţiei 2 de Poliţie Craiova şi o echipă a GNM Dolj.

Focul a fost stins rapid ,în urma verificărilor s-a constatat că pe un teren privat împrejmuit se ardeau deşeuri din dezmembrări vehicule scoase din uz(anvelope,tapiţerii,etc) s-a identificat persoana vinovată care a fost sacţionată contravenţional cu amendă în valoare de 6.000 lei.


Arderea deşeurilor este interzisă, fapta reprezintă contravenţie şi se sacţionează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoane fizice şi cu amendă de la 20.000 lei la 40.000lei pentru persoane juridice.
Dacă se constată că se ard deşeuri cu proprietăţi care fac ca acestea să fie periculoase, atunci fapta reprezintă infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 ani la 5 ani sau cu amendă potrivit art 63 lit.b) din Legea nr.211/2011 privind regimul deşeurilor – ,,neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase’’

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS