10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRAT Craiova scumpeşte biletele şi abonamentele

RAT Craiova scumpeşte biletele şi abonamentele

RAT Craiova scumpeşte biletele şi abonamentele. Societatea care gestionează transportul public în comun din Bănie a solicitat primăriei majorarea tarifelor de călătorie, invocând creșterea prețului la combustibili şi piese de schimb şi creșterile repetate ale salariului minim pe economie.

Cererea RAT SRL apare în proiectul de hotărâre privind modificarea anexelor nr. 2 și 3 la HCL nr. 262/2018, Hotărârea prin care societăţii i-a fost atribuit direct serviciul de transport public local din municipiul Craiova, şi urmează să fie supusă la vot în şedinţa din 25 martie a Consiliului Local. Modificările respective vizează proiectul pilot pentru transportul şcolar şi modificarea tarifelor de călătorie, în sensul majorării lor.

Preţul actual al biletelor şi abonamentelor practicat de RAT SRL a fost stabilit în 2016, iar de atunci nu a mai suferit modificări. De altfel, tarifele de călătorie din 2016 au fost preluate ca atare în Contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane cu autobuze şi tramvaie, efectuat prin curse regulate în municipiul Craiova, aprobat de Consiliul Local în 2018.

RAT Craiova scumpeşte biletele şi abonamentele. Care sunt noile tarife

Noile tarife stabilite de RAT ar acoperi costurile actuale de operare, după cum se menţionează în raportul ataşat proiectului de hotărâre.

Iată care vor fi noile tarife pentru transportul în comun din Craiova:

  1. un bilet de călătorie în oraş – 2,5 lei (2 lei preţul actual);
  2. un bilet vândut de conducătorul auto – 3 lei (2,5 lei în prezent);
  3. un bilet de călătorie pentru extern – 4,5 lei (3 lei în prezent);
  4. un bilet cu suprataxă pentru cei care sunt depistaţi de control fără bilet sau abonament – 45 de lei (30 de lei în prezent);
  5. un abonament unic pentru toate traseele – 100 de lei (65 de lei în prezent);
  6. un abonament nenominalizat pentru toate traseele – 169 de lei (110 lei în prezent);
  7. un abonament pentru o zi – 9 lei (6 lei în prezent);
  8. abonament pentru 7 zile – 28 de lei (18 lei în prezent);
  9. abonament pentru 15 zile – 52 de lei (34 de lei în prezent).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS