8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPanourile rutiere sunt îngropate în zăpadă la Rânca

Panourile rutiere sunt îngropate în zăpadă la Rânca

Mii de turiști au luat din nou cu asalt, la sfârșitul săptămânii trecute, stațiunea montană Rânca, din județul Gorj. Peste 6.000 de persoane s-au aflat la cota 1.700 pentru a se bucura de iarnă.

Toate locurile de cazare au fost ocupate. Au fost deschise cele 6 pârtii de schi, dar și cele două pârtii de sanie pentru copii. Echipele Salvamont Gorj au fost compuse din opt salvatori și pregătite să intervină în caz de nevoie. Au fost în medie 5 intervenții în fiecare zi din weekend. Cele mai multe au fost sâmbătă. Acolo unde a fost nevoie, s-a acționat inclusiv cu ambulanța și s-a asigurat transportul la cea mai apropiată unitate medicală.

Stratul de zăpadă este în continuare unul consistent și trece de trei metri în anumite zone. Este unul dintre sezoanele de iarnă cu zăpadă din belșug și se anunță în continuare ninsori.

Zăpada trece și de trei metri în zona cabanelor

De asemenea, a funcționat, când nu a fost vânt puternic, instalația de telescaun. În zonă se află și cea mai mare pârtie de schi din Rânca. Este unul din cele mai bune sezoane de iarnă din ultimul deceniu.

A nins din abundență încă de la debutul sezonului și stratul de zăpadă trece de 3 metri în anumite zone. Pe anumite străzi laterale din Rânca abia se mai pot vedea semnele rutiere, din cauza cantității mari de zăpadă depozitată pe marginea carosabilului. Dacă este să se uite după indicatoare, pe anumite străzi acestea nu se mai pot observa. Orientarea se face după amplasarea clădirilor.

„A fost foarte multă lume, la fel cum s-a întâmplat de la începutul sezonului. Este stațiunea cu multă zăpadă și pe toate pârtiile. Sunt condiții foarte bune pentru practicarea sporturilor de iarnă. Este accesibilă pentru foarte mulți turiști din zona de sud a țării. Avem zăpadă cuprinsă între 2 și 3 metri la Rânca. Este și motivul pentnru care continuă să vină în continuare atât de mulți turiști”, a declarat Sabin Cornoiu, șeful Serviciului Public al Salvamont Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS