10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpațiile de învățământ, reorganizate pentru înființarea de noi creșe și grădinițe

Spațiile de învățământ, reorganizate pentru înființarea de noi creșe și grădinițe

Edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, își dorește o reorganizare a spațiilor școlare la nivelul unităților de învățământ din municipiu.

În perioada următoare va fi organizată o întâlnire cu directorii de școli de pe raza orașului. Se va discuta despre necesitatea unei organizări mai bune la nivelul fiecărei unități școlare pentru a se stabili câte spații rămân neocupate și pot fi alocate pentru alte activități din educaționale, în funcție de necesități.

Marcel Romanescu a spus că sunt solicitări pentru înființarea de crește și de grădinițe. Pentru a nu mai irosi resurse în construirea de clădiri noi vor fi identificate spațiile unde vor putea fi înființate creșe și grădinițe.

Primarul a mai spus că sunt unități de învățământ suprasolicitate, în privința numărului de clase și de elevi, în timp ce altele sunt ocupate chiar la jumătate și mai puțin. În general, școlile și grădinițele de centru sunt foarte căutate, atât de părinții și copiii din municipiu, cât și de cei din localitățile învecinate. 

Acum se construiesc două grădinițe și o creșă 

În prezent, municipalitatea intenționează să construiască o grădiniță nouă în curtea Liceului Teologic din Târgu Jiu. Este singura grădiniță nouă care va fi construită anul acesta. Motivul este legat de faptul că în zonă funcționează o grădiniță, însă într-o clădire închiriate. Se cheltuiesc foarte mulți bani an de an cu plata chiriei.

La numai o sută de metri de clădirea închiriată de primăriei se află Liceul Teologic. Aici este disponibil teren pentru ridicarea unei clădiri noi care să găzduiască și grădinița din zonă. De asemenea, în fostele ateliere de la Colegiul „Ion Mincu”, situat în partea de nord a municipiului, va fi amenajată o grădiniță.

Nu în ultimul rând, tot anul acesta va fi construită încă o creșă în zona Lotrului din municipiu.

De altfel, în partea de nord a municipiului sunt și cele mai multe solicitări pentru locuri în plus în creșe și grădinițe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS