10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPeste 60% dintre angajații Primăriei Târgu Jiu vor să se vaccineze

Peste 60% dintre angajații Primăriei Târgu Jiu vor să se vaccineze

Funcționarii din administrația publică locală sunt hotărâți să se vaccineze. Cea mai mare primărie din județul Gorj se află la Târgu Jiu. Potrivit primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a fost întocmită o listă cu salariații care optează pentru vaccinare.

Lista cuprinde peste 60% din personalul care deservește municipalitatea. Edilul Marcel Romanescu a declarat că s-ar fi așteptat ca administrația publică locală să fie tratată ca o prioritate de autoritățile sanitare. Angajații instituției lucrează cu publicul și au fost angrenați și în desfășurarea campaniei de vaccinare. Aceștia au fost implicați și în prima parte a pandemiei, anul trecut, când la nivelul municipiului Târgu Jiu au funcționat centre de carantină. De asemenea, personalul medical implicat în activitățile de vaccinare provine tot din centrele medicale deținute de municipalitate.

Așteaptă programarea din etapa a treia

Primarul din Târgu Jiu a declarat că așteaptă să îi vină rândul la vaccinare. Acesta a spus că ar fi trebuit ca și personalul din administrația locală să fie inclus măcar în etapa a doua a campaniei naționale de vaccinare. În municipiul Târgu Jiu funcționează două centre de vaccinare, unde sunt disponibile cinci puncte de vaccinare.

„Ar fi fost bine să fie inclus și personalul din administrație în această etapă de vaccinare. Noi suntem implicați din plin în aceste activități. Am organizat centre, avem activitate de teren, contact cu publicul, audiențe. La Târgu Jiu avem două centre, cât s-a decis. Sunt 5 puncte de vaccinare în total în cele două centre. La fiecare centru este un medic, asistente medicale, registratori. Se lucrează în schimburi.

Este bine că se va rezolva și problema decontărilor”, a precizat Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu. Și reprezentanții Consiliului Județean Gorj sunt de părere că funcționarii instituției ar fi trebuit să fie incluși în etapa a doua de vaccinare, dat fiind faptul că mulți au contact cu publicul și activitate de teren.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS